Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Καπιταλιστικο Κομμα Ελλαδος




Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για δυσκολίες και «νοικοκύρεμα» στην Τυποεκδοτική
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

«Οταν πέφτει η  παραγωγή, η λύση είναι  να νοικοκυρέψεις τα  πράγματα», δήλωσε η  Αλέκα Παπαρήγα για τις  απολύσεις εργαζομένων  στην Τυποεκδοτική
ΑΠΟ ΜΙΑ ήπιων τόνων αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην Αλέκα Παπαρήγα σφραγίστηκε η χθεσινή συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την ανεργία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας να θέσει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και στην ανάγκη εξωτερικού δανεισμού και της λήψης μέτρων τον περασμένο Μάιο προκειμένου- όπως είπε- να μη χρεοκοπήσει η χώρα, ανέφερε ότι ακόμη και η σοσιαλιστική Κούβα πρόσφατα προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και έθεσε το ερώτημα: «Είναι ανθρώπινο αυτό;».

Επιπλέον, επέκρινε το ΚΚΕ λέγοντας ότι ακολουθεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τους εργαζόμενους καθώς- όπως υποστήριξε- «ήσασταν οι πρώτοι που προχωρήσατε σε απολύσεις» και πως «η επιχείρηση δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα στον καπιταλιστικό ωκεανό».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τυποεκδοτική τονίζοντας πως φυσικά δρα μέσα στον καπιταλισμό, πως πρόκειται «για επιχείρηση για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από άλλους». Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι για να λειτουργήσει η Τυποεκδοτική είχε πελάτες μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα τα οποία- όπως σημείωσε- έφυγαν όταν έκαναν δικές τους μονάδες και έκανε γνωστό ότι σήμερα έχει φέσια εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τη γνώμη της το ΚΚΕ δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και πως αυτό προκάλεσε φόβο σε ενδεχόμενους πελάτες της Τυποεκδοτικής και πως «δεν θέλαμε ούτε σύμπραξη ούτε την εισαγωγή στο χρηματιστήριο». Ακόμη, παραδέχθηκε απολύσεις εργαζομένων και τις απέδωσε στο ότι «σ΄ αυτήν την κατάσταση όταν πέφτει η παραγωγή η λύση είναι να νοικοκυρέψεις τα πράγματα», ενώ χαρακτήρισε αυτά που συμβαίνουν στην Κούβα ως ανακατανομή του εργατικού δυναμικού.

Η απάντηση του κ. Γ. Παπακωσταντίνου ήταν άμεση: «Χαίρομαι κ. Παπαρήγα που για την Τυποεκδοτική χρησιμοποιήσατε τη δική μας λέξη που είναι το νοικοκύρεμα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου