Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΤ στην Ακρόπολη





Τι ωραια που ειναι να εχεις σοσιαλιστες στην κυβερνηση


ΜΑΤ στην Ακρόπολη

Συμπλοκές το πρωί της Πέμπτης στη Ακρόπολη μεταξύ συμβασιούχων, που πραγματοποιούσαν κατάληψη, με δυνάμεις των ΜΑΤ. Ανοιξε η πύλη του αρχαιολογικού χώρου. Δακρυγόνα, μικροτραυματισμοί και προσαγωγές


Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Ακρόπολη, όπου οι έκτακτοι συμβασιούτηχοι του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιούσαν κατάληψη στον αρχαιολογικό χώρο από την Τετάρτη. Με εισαγγελική εντολή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν έξω από την Ακρόπολη και μπήκαν στον χώρο από την πλαϊνή είσοδο προκειμένου να απομακρύνουν τους συμβασιούχους και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, αλλά και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Με την επέμβαση της αστυνομίας άνοιξε η πύλη του αρχαιολογικού χώρου, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παρατεταγμένες στο σημείο. Παράλληλα, έντονοι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν μεταξύ του Νίκου Χασομέρη, προέδρου των συμβασιούχων με τους αστυνομικούς και τον έφορο της Ακρόπολης, Αλ. Μάντη. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης», δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
Ενας απεργός συμβασιούχος, οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί. Το περιστατικό έκανε το γύρο του κόσμου και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από τις συμπλοκές. Νωρίτερα, η αστυνομία κάλεσε κλειδαρά ο οποίος έφτασε στο χώρο για να ανοίξει το λουκέτο της αλυσίδας που κρατά κλειστή την πόρτα. Οι συμβασιούχοι παρέμειναν όλη τη νύχτα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
Διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 22 μηνών καθώς επίσης και να καταργηθεί η ισχύς του 24μηνου για τις ειδικότητές τους αλλά και να ακυρωθούν 350 απολύσεις που αναμένονται στο τέλος του μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου