Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα καταθέσει η Αλέκα Παπαρήγα...

17 ανεκδοτα προς τερψιν και συζητηση(?)
Οι προτάσεις που παρουσίασε η κ. Παπαρήγα είναι:1. Επίδομα ανεργίας 1.120 € για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
Συγνωμη ρε παιδια αυτο τωρα ειναι κινητρο μειωσης ή αυξησης της ανεργιας?
2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος

7. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

8. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους

9. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

10. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

11. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.

12. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

14. Να χορηγηθεί 1.000 € ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100 € που ισχύει σήμερα.

15. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

16. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

17. Αύξηση της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις και ΣΣΕ.


Δηλωνω ανικανος να σχολιασω τις προτασεις αυτες απλα με ξεπερνουν
το μονο που εχω να πω ειναι πως στις επομενες εκλογες θα ψηφισω ΚΚΕ για να μπορεσω να βρω μια δουλεια να παρω στεγαστικο δανειο και μετα να τους βαλω να με απολυσουν ουτως ωστε να ζησω την υπολοιπη ζωη μου με τσαμπα σπιτι/υγεια/νοικι/υγεια/παιδεια/φαι/ειδη ρουχισμου/μεταφορικα και 1120 ευρω μπονους το μηνα


edit- βρηκα την καλυτερη απαντηση στο νομοσχεδιο


http://www.youtube.com/watch?v=X9ny56HveJA&feature=related#t=6m32s
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου