Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Περι μεταναστων...



Με αφορμη το Blog ενος φιλου που δημοσιευσε ενα αρθρο του ριζοσπαστη βρηκα την ευκαιρια να κανω καποια σχολια για το θεμα. Πριν τα σχολια μου ομως καντε το κοπο και διαβαστε την επιχειρηματολογια της αριστερας οπως δημοσιευτηκε απο τον κηριο μπογιοπουλο στο ριζοσπαστη και αναδημοσιευτηκε στο karios.gr :



Μετανάστες - the sequel

Ιουνίου 17th 2009

Οσο οι άνθρωποι θα προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο, δεν υπάρχει τίποτα που θα τους αποτρέψει από την αναζήτηση δρόμων για τη διασφάλιση της ζωής. Οσο οι άνθρωποι θα δυστυχούν, θα πεινούν, θα φοβούνται, τίποτα δεν είναι σε θέση να τους σταματήσει να αναζητούν την ελπίδα, την τροφή, την ασφάλεια. Αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Μια διαρκής μετακίνηση πληθυσμών. Ενα «καραβάν σαράι» που ποτέ δε σχηματίστηκε από χόμπι. Πάντα από ανάγκη.

*

Οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν ήρθαν για …τουρισμό. Δεν το επέλεξαν καν να έρθουν εδώ. Εφτασαν, γιατί το επέλεξε η «μοίρα», γιατί η Ελλάδα είναι «πέρασμα», γιατί αυτή είναι η διαδρομή των δουλεμπόρων. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν εκεί, κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), δεν πέθαινε κι ένα παιδί από την πείνα. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν πάνω από τα κεφάλια τους δεν πετούσαν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «ιπτάμενοι άγγελοι» που θερίζουν αμάχους και προκαλούν τα καραβάνια των προσφύγων.

Ολοι οι μετανάστες έχουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία. Την ιστορία της ανέχειας, της φτώχειας, των πολιτικών διώξεων, του πολέμου και της καταστροφής. Οπως ακριβώς οι δικοί μας μετανάστες, όταν έφευγαν για την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Αμερική, τις στοές του Βελγίου.

*

«Και μεις τι φταίμε;», απαντούν με ύφος αδέκαστου συνοριοφύλακα οι εκπρόσωποι του ΛΑ.Ο.Σ. «Και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;», απαντούν με προσποιητή αθωότητα οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Και μας τι μας ενδιαφέρει;», είναι το μήνυμα όλων αυτών των αθλίων στα ΜΜΕ, που (χωρίς να το ομολογούν) διακινούν σε απίθανες ποσότητες το δηλητήριο της ξενοφοβίας, έχοντας αναδείξει το ασκέρι του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας σε πρωταγωνιστή των τηλεπαραθύρων τους.

Ε, λοιπόν, «φταίνε»!

Φταίνε, γιατί πρώτον, όλοι αυτοί οι κύριοι είναι και με το ΝΑΤΟ, είναι και με την ΕΕ που «εξανθρωπίζουν» πληθυσμούς, είτε δολοφονώντας τους, είτε προκαλώντας την εκδίωξη από τα εδάφη τους. Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» έφερε στη δημοσιότητα ένα αμείλικτο για τις ευθύνες τους στοιχείο: Οι Παλαιστίνιοι που συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ήταν 799 το 2005. Αλλά το 2006, το 2007 και 2008 (μετά τις επιδρομές στο Λίβανο και τη Γάζα) οι αριθμοί εκτινάχτηκαν σε 2.847, 5.135 και 4.593, αντίστοιχα! Επίσης, οι συλληφθέντες από το Ιράκ ήταν 1.402 το 2003. Μετά την εισβολή των Αμερικανών οι αριθμοί έχουν εκτιναχτεί για το 2006, το 2007 και το 2008 σε 8.157, 12.549 και 15.940 αντίστοιχα! Αυτή είναι η στατιστική του ιμπεριαλισμού. Αυτή είναι η σωστή λέξη: «Ιμπεριαλισμός». Πώς μπορούν, λοιπόν, ορισμένοι να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν για ποιο ακριβώς πράγμα μιλούν οι κομμουνιστές όταν λένε τη σωστή λέξη (ιμπεριαλισμός) για να περιγράψουν τα βασικά αίτια του προβλήματος;

Δεύτερον, οι εκπρόσωποι του (ανομολόγητου) ρατσισμού φταίνε και για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί λένε ψέματα! Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης θα λυθεί με μέτρα αστυνομικά, με καταστολή, με στρατοκρατικά «κόλπα», βάζοντας «αγροφύλακες» να σουλατσάρουν στην …Αθήνα. Ποτέ και πουθενά δε λύθηκε έτσι το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αμερική. Παρά τα 700 χιλιόμετρα ηλεκτροφόρα καλώδια στα σύνορα με το Μεξικό, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δέχονται κατά εκατομμύρια τους ισπανόφωνους μετανάστες. Με άλλα λόγια: Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι χωρίς να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης. Και ξέρουν ότι η αστυνομοκρατία και η στρατοκρατία που εντείνονται εις βάρος των μεταναστών, τελικά στοχεύουν στη «νομιμοποίηση» τέτοιων πρακτικών κατά του συνόλου του «εχθρού - λαού».

*

«Ναι, αλλά δεν πρέπει κάτι να γίνει;», ρωτούν καλόπιστα οι άνθρωποι στις γειτονιές της Αθήνας. Ναι, πράγματι, κάτι πρέπει να γίνει.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί το πρόβλημα των μεταναστών να μετατραπεί σε εφαλτήριο του φασισμού. Ούτε ένα βήμα δεν πρέπει να γίνει από ό,τι διακήρυξαν οι Ελληνες από την πρώτη στιγμή της απελευθέρωσής τους. Οι Ελληνες έχουν την τιμή ήδη από το 1827, από το Σύνταγμα της Τροιζήνας, να δηλώσουν τον απόλυτο σεβασμό και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπινου όντος εντός της ελληνικής επικράτειας, διασφαλίζοντας την υπαγωγή του στο καθεστώς παροχής κάθε δικαιώματος και υποχρέωσης που απέρρεε από την έννομη τάξη της Ελλάδας.

Αυτήν την τιμή, αυτήν την ανθρωπιστική παρακαταθήκη, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δεχτεί να του τη «λερώσει» κανένας Καρατζαφέρης, κανένας Μαρκογιαννάκης και κανένας Παπανδρέου με τα περί της «μηδενικής ανοχής» του.

*

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει ο παραληρηματικός λόγος της ξενοφοβίας και το υφέρπον μήνυμά της ότι όλα τα ανθρώπινα όντα δεν είναι το ίδιο. Ο ρατσισμός, που τους «άλλους», τους ξένους, τους θεωρεί υπανθρώπους, μιάσματα, εξοβελιστέους, που εισάγει ως κριτήριο στις ανθρώπινες σχέσεις όχι το «ποιος είσαι» αλλά το «από πού είσαι», είναι ένα φίδι. Που πρέπει να πατηθεί κατακέφαλα.

Ο ρατσισμός υπεραμύνεται της νομιμότητας, φροντίζοντας να βαφτίσει τον μετανάστη εκ προοιμίου «παράνομο». Αλλά είναι η «νομιμότητα» που υπερασπίζεται ο ρατσισμός που έχει πετάξει τους «Χασάν», τους «Αλί» και τους «Μοχάμεντ» στην παρανομία. Οι μετανάστες στην Ελλάδα κινούνται «εκτός νόμου», επειδή το ίδιο το κράτος τους θέλει εκεί: Στη μαύρη εργασία, ανασφάλιστους, διπλοεκμεταλλευόμενους, στο περιθώριο, στην παραοικονομία, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώματα, κυνηγημένους, πρώτους στις «επιχειρήσεις - σκούπα», τελευταίους στα δικαιώματα.

*

Ναι, είναι αλήθεια, κάτι πρέπει να γίνει.

Αλλά αυτό το «κάτι» δεν μπορεί παρά να είναι ανθρώπινο. Ούτε τρομοκρατικές επιχειρήσεις - «σκούπα», ούτε «Σπιναλόγκες». Ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, για να μπορούν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας, όπως ζητούν. Νομιμοποίηση και απόδοση όλων των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους μετανάστες που εργάζονται και γίνονται θύματα ανείπωτης εκμετάλλευσης και αυθαιρεσίας. Δημιουργία δημόσιων, οργανωμένων, ανθρώπινων χώρων υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σεβασμός των πολιτιστικών τους παραδόσεων, τσάκισμα των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. Και, φυσικά, απαίτηση η επίσημη Ελλάδα να μη γίνεται συνεργός, αλλά να υψώσει φωνή κατά των εγκλημάτων που διαπράττονται στις χώρες τους.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

by karios




Ηρθε λοιπον και η ωρα να απαντησει καποιος στον κηριο καραγκιοζη μπογιοπουλο που θελει να θεωρειται και σοβαρος δημοσιογραφος…
Ξεκιναμε λοιπον ολα ωραια τα λεει μεχρι που ακουω τα περι ιμπεριαλισμου και τα βλακωδη περι νατο κτλ.
Και ποιος σου ειπε αγαπητε καραγιαννη-μπογιοπουλε πως ο αλβανος ουκρανος ρωσος ηρθε στην ελλαδα η παει μεταναστης στην αμερικη γιατι τον βομβαρδισε το νατο και ο ιμπεριαλισμος??
Μηπως εφυγε οταν επιτελους κατερευσε το απαραδεκτο φασιστικο δικτατορικο συστημα της σοβιετιας και ανοιξαν τα συνορα και αμεσως ετρεξε να γλυτωσει?
Μηπως δεν εχεις ακουσει και για το τειχος του βερολινου
που οταν κατερευσε ο μισος πληθυσμος εφυγε με κατευθυνση τον κακο καπιταλισμο??
Αλλα φυσικα οταν το κκε δεν ξερει να κραταει το στομα του κλειστο οταν δεν τον συμφερει ετσι την παταει και κανενας σημερα δεν το ακουει
Ειναι δυνατον εν ετει 2009 να ακους τους κουμουνιστες πως για την μετανασταστευση φταιει ο ιμπεριαλισμος οταν οι ιδιοι εχουν λερωμενη τη φωλια τους?? ειναι δυνατον ο ψηφοφορος να ειναι τοσο ηλιθιος? αποδειχτηκε πως οχι καποιοι δυστηχως για τον κηριο μπογιοπουλο γνωριζουν και ιστορια
Αλλωστε να μην ξεχναμε πως τον ιμπεριαλισμο διδαξαν για τα καλα και ο σταλιν και οι λοιποι του στην τσεχια και στην ουκρανια και στο αφγανισταν…
παμε παρακατω
Θα παραβλεψω την ηλιθιοτητα του γιατι βρισκομαστε στο νατο και στην ΕΕ αφου και ενα μικρο παιδι το αντιλαμβανεται το λογο (το αν πρεπει η οχι να ειμαστε θα το ξανασυζητησουμε οταν ο κηριος μπογιοπουλος μας προτεινει μια εναλλακτικη)
και θα παω στην ουσια
Και ξαναρωταω την κλασσικη ερωτηση στον κηριο μπογιοπουλο
Τι φταιω εγω ο ελληνας που ο κακος ιμπεριαλισμος και η κακια αμερικη βομβαρδιζει χωρες και δημιουργει μεταναστες??Εαν δηλαδη φυγω απο το νατο και την εε (ΛΟΛ) θα σταματησουν να ερχονται ?
Και τελικα τι με νοιαζει εμενα τι κανει η παλαιστινη και το ιρακ?
καλη η (λανθασμενη) περιγραφη του προβληματος και των αιτιων. Η λυση ομως? Οπως παντα το κκε δεν παρεχει ΚΑΜΙΑ
παμε στο δευτερον της καταστολης
προφανως ο κηριος μπογιοπουλος δεν γνωριζει χωρες οπως η ιταλια η ολλανδια και λοιπα οπου η καταστολη το κλεισιμο των συνορων και οι νομοι αποτρεπουν την μεταναστευση
Ο μπερλουσκονι κλεινει τα συνορα με τανκς και γυριζει τα πλοια πισω
Γιατι να μην βαλουμε προστιμα σε οσους δινουν στεγη σε λαθρομεταναστες?
Γιατι να μην τους βαλουμε ποσοστοση?
Ενταξει ας δεχτω τον κηριο μπογιοπουλο πως ολα αυτα ειναι ιμημετρα και οχι λυσεις
Ας τα εφαρμοσουμε λοιπον και αν δεν αρκεσουν το ξανασυζηταμε το θεμα μεχρι να βρουμε κατι καλυτερο. Δηλαδη θα ακουμε το καθε καραγκιοζη μπογιοπουλο του 3% και δε θα ακουμε τον Μπερλουσκονι του 50% δημοτικοτητα?
Και επειδη τολμησε ο κηριος μπογιοπουλος και εβαλε στο στομα του την αμερικη. Στην αμερικη εχουν τραβηξει τα συνορα 10 χιλιομετρα πιο μεσα για να δημιουργησουν μια ζωνη με σκοπευτες στην οποια φυσικα δεν ισχυουν οι νομοι της αμερικης! και εμεις ασχολουμαστε με το αν εχουμε πολιτισμο και ανθρωπισμο ακομα!!!!
Στην αμερικη λοιπον ελληνας με 20 χρονια στην πλατη του γυναικα παιδια σπιτι αυτοκινητο δουλεια κτλ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ γιατι τον πιασαν σε αλκοτεστ!! οχι γιατι βιασε μαχαιρωσε κατεβασε τζαμαριες οπως εδω…
Προφανως γιατι στην αμερικη υπαρχει κατι αγνωστο σε εμας που ονομαζεται ΚΡΑΤΟΣ και ΝΟΜΟΣ και ΤΑΞΗ
αλλα φυσικα οταν υπαρχουν αναρχοφασιστες που λενε ανυπακοη στους νομους και θεωρουνται νομιμοι και μπαινουν και στη βουλη τι περιμενεις?? (βλεπε γιατι εκτελεσαν και τον μπελογιαννη, ισως γιατι καποτε υπηρξε κρατος)
“«Ναι, αλλά δεν πρέπει κάτι να γίνει;», ρωτούν καλόπιστα οι άνθρωποι στις γειτονιές της Αθήνας. Ναι, πράγματι, κάτι πρέπει να γίνει.” λεει ο τιποτοπουλος
Τι????
περιμενω απαντηση ΤΙΙΙΙ????
Αλλα σε καμια περιπτωση δεν ……… συνεχιζει ο τιποτοπουλος
ενταξει μας ειπες τι ΔΕΝ πρεπει να γινει αλλα τι πρεπει να γινει δε μας ειπες. Το αποτελεσμα της απουσιας προτασεων φανηκε στις εκλογες οταν την αντζεντα πια την καθοριζει αλλος...

Κανεις καρατζαφερης δεν λερωσε καμια ανθρωπιστικη παρακαταθηκη
Τις ανθρωπιστικες παρακαταθηκες τις λερωνει καθημερινα η παπαρηγα που ενισχυει το κεφαλαιο με τα φτηνα εργατικα χερια και το λαικισμο της εκμεταλευσης των μεταναστων
Τις ανθρωπιστικες παρακαταθηκες τις λερωνει καθημερινα ο κηριος μπογιοπουλος οταν δεν πληρωνει τους εργαζομενους του ουτε τον βασικο μισθο και απολυει και διαγραφει απο το κομμα ανθρωπους που λογω υγειας αναγκαζονται να αποσυρθουν απο αυτα
Ο καρατζαφερης λερωνει παρακαταθηκες οταν εχει βοηθησει τοσους μεταναστες και τοσους φτωχους?
Λερωνει οταν βοηθαει σε ενα καλητερο μελλον και πιο ανθρωπινες καταστασεις για ολους τους ελληνες??
Αν η παπαρηγα πραγματικα νοιαζεται για ολους αυτους γιατι δεν σπιτωνει κανεναν στον περισσο?
Και για να καταληξω τελικα το μηνυμα των εκλογων το πηρε ο κηριος μπογιοπουλος η τελικα δεν ξερει καν να ασκει δημοσιογραφια?? Καταλαβε πως ο λαος και οχι ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητησε μετρα? Δηλαδη για να καταλαβω αν οντως η πλειοψηφεια ξαφνικα τρελαθει και γινουμε ολοι φασιστες θα ερθει ο κηριος μπογιοπουλος να μας πει οτι σε καμια περιπτωση δε θα γινουμε?? Δηλαδη για να καταλαβω μας υπαγορευει το 3% του ΚΚΕ τι θα κανουμε σα χωρα??
Οχι δυστηχως κηριε μπογιοπουλε μετα απο τοσα χρονια οταν σε μαχαιρωνουν σε βιαζουν σε καταπατουν και σε βρωμιζουν δεν ακους πια ουτε απο πολιτισμο ουτε απο ανθρωπισμο
Δυστηχως τα ευκολα λογια και ο λαικισμος του ΚΚΕ δεν ακουγεται πια. Το τρενο εφυγε και το εχασες και μαλιστα δεν το εχεις καταλαβει εδω και 20 χρονια οτι εχει συμβει


α και να προσθεσω κατι ακομα γιατι η συζητηση εχει παει σε αλλα θεωριτικα επιπεδα και κανενας δεν ασχολειται με την ουσια της…
Πριν καμποσο καιρο ο καποιος αρμοδιος (ιμαμης??) η τελοσπαντων μωαμεθανος στην αυστραλια ειπε πως απαξ και ο αντρας θελει να κανει ερωτα στη γυναικα του αυτη υποχρεούται να υποκειψει ειτε θελει ειτε οχι και ΔΕΝ θεωρειται βιασμος
Για τετοιος μεταναστες μιλαμε λοιπον
Γιατι καποιοι καραγκιοζηδες μπογιοπουλοι θελουν να μας συγκρινουν εμας που πηγαιναμε στην αμερικη και πλεναμε πιατα με τετοιους συντηριτικους μωαμεθανους
Και σε ρωταω κηριε Καραγιαννη αν αυριο ερθει ο μωαμεθανος μεταναστης και σου βιασει την κοπελα σου και σου πει πως ειχε καθε δικαιωμα να το κανει γιατι του το επιτρεπει η θρησκεια του θα σου αρεσει?
Οπως παντα λοιπον καλος στις θεωρειες αλλα λυσεις και απαντησεις μηδεν… αντε καλα μπανια



3 σχόλια:

  1. Από Σφυράκη: Napo είσαι μακράν μπροστά!!!!!!!

    Αν και λίγο κάθετος πάντα στις απόψεις σου, πειγράφεις και τοποθετήσε κέρια σε ένα απο τα βασικότερα προβλήματα των χρόνων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην πιανεις στο στομα σου τον Νικο Μπελογιάννη. Αμόρφωτοι άνθρωποι σαν εσένα που οι πηγές τους είναι απλά ΑΛΛΑ blogs, δεν αξίζουν ούτε για συζήτηση. Διάβασε να ξεστραβωθείς φασιστάκι με άποψη. www.tvxs.gr/v8767

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που εγραψα εγω στο blog μου για τον Μπελογιαννη ??
    Και απο που και ως που να με ενδιαφέρει εμένα ο Μπελογιάννης??
    Α και φασιστικα συμπεριφερομαι μονο στους φασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή