Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Να ξεπουλησουμε την πατριδα μας?...




         Καταρχας απαιτειται να αναλυσουμε τις εννοιες που διεπουν τη διαδικασια του ξεπουληματος και τον διαχωρισμο και ξεδιάλυμα της παρεξηγησης μεταξυ ιδιοκτησιας και κυριαρχιας.




από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ » Τετ. Φεβ. 16, 2011 4:47 pm




           Μετά την άγαρμπη συνέντευξη της Τρόικας ξεκίνησε στην πατρίδα μας μια εκτενής δημόσια συζήτηση για το εάν η πώληση κρατικής περιουσίας είναι ορθή η λανθασμένη ενέργεια. Δυστυχώς λόγω του γνωστού λαϊκισμού, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου υπεχώρησαν από κάθε προάσπιση της λογικής. Η Ν.Δ. που ενώ ως Κυβέρνηση πούλησε Κρατική Γη, έρχεται τώρα να αποτάξει μετά βδελυγμίας, πάσα υποψία για το ότι και αυτό εννοούσε ο κ. Σαμαράς μέχρι πρότινος, ενώ η Κυβέρνηση, για να φύγει από πάνω της το στίγμα, ότι ήθελε να πουλήσει Κρατική Γη, σπεύδει να ζητήσει την και δια του Συντάγματος απαγόρευση, τέτοιου είδους αποφάσεων. 
Υπάρχουν όμως δύο θεμελιώδεις έννοιες η διάκριση των οποίων είναι αναγκαία έτσι ώστε να κατανοήσουμε αυτό το θέμα, το imperium – Κυριαρχία και το fiscus- Ιδιοκτησία.


       Το Κράτος για να είναι τέτοιο, ασκεί την Κυριαρχία του στην Επικράτειά του «εις πάσαν περίπτωσιν». Η Κυριαρχία του Κράτους ΔΕΝ εδράζεται στην ιδιοκτησία του αλλά στα :

α) μονοπώλιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας 
β) μονοπώλιο στην Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία 
γ) στο μονοπώλιο στην καταβολή και είσπραξη φόρων. 
Το Κράτος δηλαδή είναι Κράτος διότι δύναται ακόμη και δια της βίας να επιβάλει την θέλησή του στον οποιονδήποτε.


    Αντιθέτως η ιδιοκτησία εξασφαλίζεται μόνον υπό τους όρους και την βούληση του ασκούντος την κυριαρχία, δηλαδή του Κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν ας πούμε κάποιος μας κλέψει κάτι, εμείς απευθυνόμαστε στο Κράτος και στα Όργανα Του (Αστυνομία, Δικαιοσύνη) για την αποκατάσταση της βλάβης μας.
Για να το καταλάβουμε ας δούμε ένα παράδειγμα, υπάρχει μια βραχονησίδα έρημη που εκτός από τμήμα της Επικράτειας μας, αποτελεί και τμήμα της κρατικής περιουσίας και από την άλλη υπάρχει και η Μύκονος, στην οποία η κρατική ιδιοκτησία είναι ελάχιστη, διότι το νησί αυτό αποτελείται από πολλές μικρές ή και μεγαλύτερες ιδιοκτησίες. Είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο η Μύκονος λιγότερο Ελλάδα από την βραχονησίδα; Όχι βέβαια.
Αλλά και αν το εξετάσουμε από την άποψη του δημοσίου συμφέροντος τι εισφέρει περισσότερο στο δημόσιο ταμείο η έρημη βραχονησίδα που είναι και ιδιοκτησία του κράτους ή οι φόροι που εισπράττει το κράτος από τις διάφορες ατομικές ιδιοκτησίες της Μυκόνου; Φυσικά το δεύτερο.
Θα μπορούσε βέβαια να ισχυριστεί κάποιος, ότι θα ήταν καλλίτερο από οικονομικής απόψεως να έχει το Κράτος και την ιδιοκτησία όλης της Μυκόνου. Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται οι κομμουνιστές, όμως όποιος έχει σώας τα φρένας καλώς γνωρίζει ότι ποτέ και σε κανέναν τομέα δεν μπόρεσε κανένα κράτος, να συναγωνιστεί τους ιδιώτες στο επιχειρείν. 
Αν συγκρίνουμε το μέγεθος της κρατικής ιδιοκτησίας του Κράτους που ονομάζεται Βόρειος Κορέα και του Κράτους που ονομάζεται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ποιο από τα δύο πιστεύετε ότι θα έχει στην ιδιοκτησία του περισσότερα ακίνητα; Φυσικά η Βόρειος Κορέα διότι εκεί ΟΛΑ τα ακίνητα είναι του Κράτους. Ποιο από τα δυο αυτά Κράτη όμως είναι πλουσιότερο; φυσικά οι ΗΠΑ.
Στον φόβο όμως που έχουν διάφοροι λέγοντας ότι αν το κράτος πουλήσει τμήμα της ιδιοκτησίας του σε ιδιώτες ή αν το κατάσχουν οι δανειστές μας πχ τι απαντάμε; Μα το Κράτος, ως ο ασκών την Κυριαρχία μπορεί να δημεύσει πάσα περιουσία κατά την βούληση του. Πχ οι Έλληνες στην Αίγυπτο κατείχαν τεράστιες περιουσίες τις οποίες όταν το κράτος τους επί Νάσερ άλλαξε καθεστώς τις εθνικοποίησε. Κανένας δεν μπόρεσε να το αποτρέψει αυτό και όσες αποζημιώσεις δόθηκαν τελικά στην πορεία, ήταν όσες το κράτος της Αιγύπτου ήθελε να δώσει στο μέτρο που την ενδιέφερε να ξαναγίνει μέρος του διεθνούς συστήματος. Κοινώς το κράτος είναι κράτος διότι κάνει ό,τι θέλει. 
Άρα δεν χρειαζόμαστε κανέναν νόμο πόσω μάλλον Συνταγματική πρόβλεψη για την απαγόρευση πωλήσεως κρατικής γης. Το Κράτος πρέπει να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να αγοράζει, να πουλάει, να εκμισθώνει, να κληρονομεί, να χαρίζει μέρος ή το όλον της ιδιοκτησίας του, αναλόγως των εκάστοτε συμφερόντων του.
Ας ελπίσουμε ότι η λογική θα επικρατήσει και δεν θα προχωρήσουμε υπό το βάρος της συγκυρίας σε καμμία βεβιασμένη ενέργεια Συνταγματικής μάλιστα Αλλαγής, όπου και δεν θα μπορούμε μετά να ξεμπλέξουμε για χρόνια.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης



Αυτα οσον αφορα τη βαση της νομικης θεωρειας και δικαιου σε μια σοβαρη πολιτεια

Παμε ομως στην ουσια. Και αυτη ειναι η ιδεολογια ή μαλλον η ιδεοληψια που κυριαρχει τον τελευταιο καιρο δηλαδη η γνωστη ρητορικη για τα καημενα τα νησια τα μνημεια την ακροπολη κτλ

Καταρχας να διαχωρησουμε κατι παρα πολυ βασικο
Εαν αυτοι που το λενε ειναι αριστεροι τοτε δεν ειναι γνησιοι αριστεροι αλλα υποκριτες ψευτοιδεολογοι.
Η αριστερα ουδεμια σχεση εχει με την εθνικη κυριαρχια και την εννοια της εθνικης γης και πατριδας αφου δεν αναγνωριζει εθνικη ταυτοτητα. Αρα το προβλημα ενος αριστερου δεν ειναι πως "ξεπουλαμε την πατριδα μας σε εναν γερμανο ιδιωτη" ή "τουρκο ιδιωτη" αλλα πως "την ξεπουλαμε σε ιδιωτη" τελεια και παυλα.
Το προβλημα ενος αριστερου πρεπει να ειναι η ιδιοποιηση και ιδιοκτησια της γης απο οποιονδηποτε και οχι ειδικα επειδη ειναι αλλου εθνους
Φυσικα η σπεκουλα αυτη δεν γινεται γιατι πηρε ο πονος καποιον αριστερο για την πατριδα και το εθνος
Απλως ειναι ενας ευκολος τροπος να ψαρεψει ψηφους απο χαζους δεξιους που υποχωρουν στην ατομικη ιδιοκτησια για χαρην της φαινομενικης "εθνικης" της διαστασης.

Παμε τωρα στους δεξιους. Υπαρχουν πολλοι που ενοχλουνται απο το ξεπουλημα για λογους εθνικους.

Ομως εαν το imperium παραμενει ελληνικο που ακριβως εγκειται το προβλημα στο να πουλησουμε την ακροπολη και τα νησια μας?
Αφου δεν χανουμε την κυριαρχια μπορουμε μια χαρα να πουλησουμε (ουτε καν να νοικιασουμε) την γη σε ιδιωτες και φυσικα και σε ξενους κρατωντας το δικαιωμα σε αστυνομια, στρατο, φορους, εισαγγελεα σε περιπτωση ομηγενητο.

Εαν ο Γερμανος ή ο Τουρκος θελουν να αγορασουν την ακροπολη και να νοικιασουν τον παρθενωνα με εισιτηριο γιατι να μην τους αφησουμε?
Το υπουργειο πολιτισμου θα κανει εναν ωραιοτατο πληστηριασμο θα ξεπουλησει την ακροπολη σε μια εταιρια τυπου MIG σε ενα λατση βαρδινογιαννη κτλ ή ακομα και σε εναν τουρκο και ο ιδιωτης θα αναλαβει την εκμεταλλευση του μνημειου.

Το κρατος προφανως θα διατηρησει την κυριαρχια του σε περιπτωση πολεμου με την γερμανια

Οπως καλως γνωριζει ο καθε σωφρων ανθρωπος το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα αρα και δεν εχει εθνικη ταυτοτητα ως εκ τουτου η φραση "ξεπουλαμε την ακροπολη στους ξενους" δεν εχει λογικο περιεχομενο αφου δεν την ξεπουλαμε σε εθνικο αλλα σε ιδιοκτησιακο επιπεδο αρα "ξεπουλαμε την ακροπολη σε ιδιωτη" ο οποιος π.χ τυγχανει να εχει και γερμανικη υπηκοοτητα.
Δηλαδη εαν ο δημος της αθηνας ανατεθει στον καμινη ο οποιος τυγχανει να εχει και αμερικανικη υπηκοοτητα τοτε αυτο συνεπαγεται πως ο δημος της αθηνας ειναι αμερικανοδουλος και αμερικανικο προτεκτορατο?

Δηλαδη η Ελλαδα του Jeffry ειναι αμερικανικη επαρχια?
Δηλαδη "φονιαδες των λαων αμερικανοι"?
Μηπως αρχιζουμε τη λεκτικη των φονταμενταλιστων κουκουεδων?

Το κρατος προφανως και θα μαζευει φορους απο τα εισιτηρια 25%
Το κρατος θα μαζευει πολυ μεγαλυτερα εσοδα απο τους φορους απο οσα μαζευει σε εισιτήρια το υπουργειο τωρα
Το επιχειρημα πως ο επιχειρηματιας θα αυξησει τα εισιτηρια σε μεγαλο βαθμο ειναι βλακωδες και ανεδαφικο γιατι απλουστατα εαν ειναι ακριβα ο κοσμος δε θα πηγαινει και ο επιχειρηματιας δε θα κονομαει

Το συστημα θα πετυχει για συγκεκριμενους λογους

Θα καταργηθει ο συνδικαλισμος
Δε θα δυσφημηται το μνημειο με σοβιετικες σημαιες
Δε θα καταστρεφονται τα μαρμαρα απο ψευτοεπαναστατες ξεναγους απληρωτους
Δε θα καταστραφει η ακροπολη απο το οζον σε 30 χρονια αφου ο ιδιωτης θα βρει λυση να τη σωσει (θα τη βαλει σε γυαλα?) για να συνεχισει να κονομαει.
Στην περιπτωση που  ο ιδιωτης αποφασισει να κατεδαφισει το μνημειο για να χτισει κατι αλλο προφανως το "κατι αλλο" θα εχει μεγαλυτερη ή τουλαχιστον ισαξια αποδοση με τον παρθενωνα αν θελει να συνεχισει να κονομαει.

Το ιδιο ισχυει και για τα νησια μας.
Δεν αντιλαμβανομαι γιατι δεν μπορουμε να πουλησουμε καμια 100αρια σκορπιους σε καμια 100αρια αμπραμοβιτσους και εμιρηδες ?
Θα κονομησουμε τα κερατα μας
Θα μαζεψουμε το χρεος μας μονο απο τους φορους για τα γιοτ, ταβερνες, ξενοδοχεια, καζινο κτλ

Να υπενθυμισω πως στην πολιτεια της νεβαδα στις ΗΠΑ στις οροσειρες φτιαχτηκαν πολεις ολοκληρες σε 24 ωρες στα 4000 μετρα υψομετρο που χρειαζεσαι φαρμακα και μπουκαλες οξυγονου Εκει εχει +50C τη μερα και -40C τη νυχτα
Ολα αυτα μονο και μονο για να βρουν χρυσο δηλαδη κινητρο ατομικης ιδιοκτησιας?
Να υπενθυμισω πως στην ερημο της νεβαδα εχει χτιστει πολη (λας βεγκας) που καθημερινα παιζονται (και φορολογουνται) λεφτα ογκου ισου με το χρεος μας?

Και εμεις που αντι για ερημο και 50C εχουμε ηλιο θαλασσα και παραλιες και τις αφηνουμε αναξιοποιητες λογω της σοβιετοποιημενης κρατικοδιαιτης οικονομιας?

Και τελος κατι προβοκατορικο

ακουω ολη την ωρα περι ελληνων και βαρβαρων και εθνικης προδοσιας και αλλες σαχλαμαρες

Δεν νομιζετε επιτελους πως μετα απο 40 χρονια σοσιαλισμου εχει αποδειχτει πληρως πως οι πιο ανικανοι για διαχείριση ειναι οι ελληνες?
Μηπως επιτελους πρεπει να καταλαβουμε πως οι πιο καταληλοι για ιδιοκτησια και εκμεταλλευση της γης ειναι οι ξενοι και κηριως οι εβραιοι οι αμερικανοι και οι γερμανοι?

Και γιατι να μην παραχωρησουμε ΚΑΙ το imperium? Ειναι τοσο κακο?
Εχουμε παραχωρησει ηδη στις πρεσβιες
Εχουμε παραχωρησει ηδη στη βαση της σουδας
Ειναι κακο να παραχωρησουμε μικρα imperium σε μεγαλοβιομηχανους σε νησια και σε συγκεκριμενες ελεγχομενες περιοχες?

Που ξερετε?
Εαν αυριο μεθαυριο ερθουν οι ψευτοαναρχικοι του ινδυμεδια και οι ανταρσιωτες και κανουν πραξικοπημα νεα οχτωβριανη επανασταση δεν ειναι καλο να εχουν οι αστοι(sic) μερικες νησιδες ανομιας που να μας βοηθησουν να κρατησουμε στρατηγικο πλεονεκτημα εναντιων των συμμοριτων σε εναν υποθετικο μελλοντικο 4ο γυρο?

Η ακροπολη, το αεροδρομιο της χοκτιβ, τα νησια, η σουδα δεν ειναι καθολου κακη ιδεα για καθε λογης μελλοντικα δεκεμβριανα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου