Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικος φονταμενταλισμος



Ειναι περιεργο πως πολλες φορες η ακροαριστερη πιστη στη θολοκουλτουρα και στην μαρξιστικη-λενινιστικη ελπιδα αναγεται σε θρησκεια


Οχι οι χειροτεροι φονταμενταλιστες δεν ειναι οι Ιρανοι


στο κέντρο της Μόσχας, στην Κόκκινη Πλατεία, δίπλα στο Κρεμλίνο υπάρχει o τάφος του Λένιν, που ονομάζεται "μαυσωλείο". Εκεί, στο εσωτερικό του, βρίσκεται η μούμια του Λένιν.Οι σοβιετικές αρχές,αποφάσισαν να κάνουν μούμια το Λένιν, ως σύμβολο της σοβιετικής εποχής και της Οκτωβριανής Επανάστασης. Αυτό ο τάφος του Λένιν ήταν ένα πραγματικό ιερό για όλους τους ανθρώπους της μεγάλης Ρωσίας.Για να επισκεφτείτε την Κόκκινη Πλατεία και το μαυσωλείο έπρεπε να περιμένετε μερικές ώρες ως ελάχιστο, προκειμένου να εισέλθετε και να δειτε το Λένιν.Σήμερα, πολλοί άνθρωποι ζητουν την απομάκρυνση του σώματος απο την Κόκκινη Πλατεία και την ταφή του. Και επειδή η σάρκα και τα οστά, χρειάζονται κάποιο καθαρισμο-συντηρηση μερικές φορές το χρόνο το paratalmo βρεθηκε παρον σε αυτες τις εργασιες.







..




Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ χαρακτήρισε σήμερα "πρόωρο" να ενταφιαστεί ο πατέρας της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντίμιρ Λένιν, που “αναπαύεται” από το 1924 σε ειδικό μαυσωλείο, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

"Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε εκείνη τη χρονική στιγμή εν καιρώ, αλλά θεωρώ ότι προς το παρόν δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον ενταφιασμό του", δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ την παραμονή της 87ης επετείου από το θάνατο του Λένιν.

Η ιδέα να απομακρυνθεί η βαλσαμωμένη σορός του Λένιν από το μαυσωλείο επανέρχεται τακτικά στη Ρωσία, όπως άλλωστε συνέβη χθες από τον Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ένα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας. "Ο Λένιν είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε πολιτικό επίπεδο και η παρουσία του ως κεντρική φιγούρα σε μια νεκρόπολη στην καρδιά της χώρας μας είναι καθαρός παραλογισμός" είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος. Στην Κόκκινη Πλατεία "δεν βρίσκεται πια η σορός του Λένιν, οι ειδικοί ξέρουν ότι έχει μείνει μόνο το 10% του σώματός του, το υπόλοιπο αντικαταστάθηκε πριν από πολύ καιρό", πρόσθεσε.

Ο Λένιν είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κέρινη κούκλα.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μιχαήλ Φεντότοφ, πρότεινε από την πλευρά του να μετατραπεί το μαυσωλείο σε μουσείο και να τεθεί σε συζήτηση ο ενταφιασμός του Λένιν.

Ο Λένιν πέθανε στις 21 Ιανουαρίου 1924 και χαίρει ακόμη ιδιαίτερου σεβασμού από τους Ρώσους που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου