Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αντισυνταγματικό μέρος της μεταρρύθμισης του Ομπάμα στην Υγεία

 




Ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια έκρινε ως αντισυνταγματικό τμήμα της μεταρρύθμισης που ψήφισε η κυβέρνηση Ομπάμα στην Υγεία το οποίο ζητούσε από τους πολίτες να αγοράσουν ασφάλεια υγείας.

Η πολιτεία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της διάταξης που ζητούσε από τους πολίτες να αγοράσουν ασφάλιση για την υγεία τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβαλλόταν πρόστιμο. Η διάταξη θα τεθεί σε ισχύ από το 2014, όπως άλλωστε και άλλες βασικές διατάξεις.

Ο δικαστής έκρινε ότι η διάταξη δεν συμφωνεί ούτε με το γράμμα ούτε με το πνεύμα του Συντάγματος. Πάντως δεν έκρινε ως αντισυνταγματικό όλο τον νόμο. 

Σε αυτή τη γραμμή είχαν κινηθεί οι δικηγόροι της πολιτείας που υποστήριξαν ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες ούτε να τους επιβάλλει ποινή αν δεν το πράξουν.






-edit


Το ΚΚΕ κατα συμπτωση εκανε επερωτηση προχτες αντιπροτεινοντας "λαικες" θεσεις για την υγεια
Οι θεσεις του ειναι οι εξης διαβαστε και γελαστε ελευθερα



1. Την πλήρη κάλυψη των δημόσιων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των πολυϊατρείων των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι την ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μαζικές προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με 5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο και 1 εφημερία τη βδομάδα στους γιατρούς, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.
2. Άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις μονιμοποίηση, όλων των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, των εργαζόμενων με μπλοκάκια και των συμβασιούχων.
3. Πρόσληψη όλων των ανέργων γιατρών και νοσηλευτών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων.
4. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας.
5. Ανάπτυξη δημόσιων δωρεάν κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, στις πόλεις και την περιφέρεια με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά, με κατεύθυνση την πρόληψη, τη σύνδεσή τους με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης και άθλησης, τη μητέρα, το παιδί.
6. Να καλυφθούν όλα τα νοσοκομεία και τα κέντα υγείας με επαρκή σε αριθμό και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
7. Κάλυψη των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους επιχειρηματίες. Φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%.
8. Απαγόρευση των συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα στην υγεία και άμεση ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα, με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των συνταξιούχων.
9. Σε όλο τον πληθυσμό βιβλιάριο υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες.
10. Απαγόρευση της νυχτερινής βάρδιας στις εγκύους υγειονομικούς μέχρι την προσχολική ηλικία των παιδιών τους και στους εργαζόμενους των μονογονεϊκών οικογενειών, μέχρι την ηλικία των 10 χρόνων των παιδιών τους.
11. Δημόσιο καθολικό, υποχρεωτικό ασφαλιστικό σύστημα. Σύνταξη στα 60 χρόνια στους άντρες, 55 στις γυναίκες και 55 - 50 αντίστοιχα στα Βαρέα Ανθυγιεινά.
12. Εξασφάλιση μέτρων υγείας και ασφάλειας με ανάπτυξη κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και λειτουργίας τους στα κέντρα υγείας.
13. 1.400 ευρώ βασικό μισθό, 1.700 ευρώ αντίστοιχα στους νεοεισερχόμενους ειδικευόμενους γιατρούς. Έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών ως υπερωριακή απασχόληση.





Δε θα σταθω στις περισσοτερες θεσεις και στην εγκεφαλικη φρενοβλαβεια απο οπου διακατεχονται. Το ενδιαφερον ομως βρισκεται στο 11


Το συστημα που ζητα το ΚΚΕ θα ειναι υποχρεωτικο
Με 2 λογια αλληλεγγύη με το ζορι.
Η χουντα του προλεταριατου σε ολο της το μεγαλειο





5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Νάπο, κάτι ξεκάρφωτο με την ανάρτησή σου. Βλέπω ότι τώρα τελευταία κάνεις διάφορα σχόλια στην Κυνική. Μιλάμε για περίπτωση! Από τη μια καταχεριάζει τα αμερικάνικα και αγγλικά πανεπιστήμια αλλά το γιό της τον σπουδάζει στην Αγγλία!! Μια άλλη μπλόγκερ -κάποια Τσαούσα- την ξεμπρόστιασε και η δημοκρατική (;) Κυνική της διέγραψε το σχόλιο. Το ίδιο συνέβη και με μένα. Ακόμα, από ότι κατάλαβα από τα σχόλια της Τσαούσας, προτού εξαφανιστούν, είναι δημόσιος υπάλληλος που, προφανώς, δουλειά δεν έχει να κάνει και έχει καταπιαστεί στο πόλεμο κατά του νεοφιλευθερισμού. Από τότε που εφαρμόστηκε το Μνημόνιο και έπεσε τσεκούρι στους μισθούς έχει ξεσαλώσει. Έχει βλέπεις και τα έξοδα του γιού.

    Φιλικά
    Ρέφλης
    ΥΓ. Κοίταξε αυτό το ιστολόγιο:http://locus-editorium.blogspot.com/ Πιστέυω ότι θα βρείς ενδιαφέροντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ξεσαλώνετε βλέπω με χαρά. Ακόμη και τη Cynical καταχεριάζεται με την ευκαιρία της ελευθερίας του να μην έχω κοινωνική ασφάλιση όπως ακριβώς να είμαι ελεύθερος να σκοτώσω ή να μη σκοτώσω τον εαυτό μου μέσω της υγείας.
    Αυτή την αντίφαση για τη C. την ακούω χρόνια για κάθε αριστερό που στέλνει το παιδί του ή πάει σε σχολειό που δεν είναι «λαϊκό». Και για τη Παπαρήγα. Αυτά δεν είναι τίποτα.

    Εκείνο που έχω ακούει και με εντυπωσίασε πιο πολύ είναι η αντίφαση που έχουν οι κομμουνιστές εργάτες. Αυτοί λένε ότι είναι πρωτοπόροι της επανάστασης αλλά όλοι δουλεύουν σε καπιταλιστικές εταιρείες. Και επειδή ο Μαρξ απέδειξε ότι το κεφάλαιο δυναμώνει όταν δουλεύουν σ αυτό οι εργάτες στη πράξη δυναμώνουν το κεφάλαιο και τις αλυσίδες με τις οποίες δένει όλη την εργατική τάξη. Μάλιστα οι κομμουνιστές λένε ότι για να είσαι άξιος επαναστάτης και να μπορείς να διεκδικείς δικαιώματα πρέπει να είσαι και συνεπής εργάτης δηλαδή κάλος και παραγωγικός. Αλλιώς δεν θα έχεις ούτε το ηθικό δικαίωμα να ζητάς δικαιώματα, ούτε την εκτίμηση των άλλων εργατών. Δηλαδή πρέπει να δυναμώνεις το κεφάλαιο για να είσαι επαναστάτης. Ωραίο; Πολύ ωραίο ε;;;;

    Φυσικά όλα τα νεοφιλελεύθερα μυαλά του κόσμου να βάλεις δεν θα καταφέρουν να λύσουν αυτές τις «αντιφάσεις» των κομμουνιστών γιατί δεν θα συμπληρώσουν ούτε ένα γραμμάριο από το μυαλό του Μαρξ και του Λένιν. Απλά θα πουν, ευκόλως, ότι οι κομμουνιστές αντιφάσκουν με τον εαυτό τους γιατί άλλα λένε και άλλα κάνουν όπως η C. Και εγώ που είμαι κομμουνιστής απλά θα ξεκαρδίζομαι με την ανικανότητα αυτών των νεοφιλελεύθερων. Μα καλά ούτε ένα δράμι διαλεκτικής σκέψης δεν έχουν;;;;; Και που να το βρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω συναντησει μαλάκες και μαλάκες, αλλά εσύ ρε ΝΑΠΟ εισαι φαινόμενο.Τι ασχολεισαι με το πολιτικό;Αφου το στοιχείο σου αγόρι μου ειναι η Πετρούλα.Αλλα να προσεχεις μην τυφλωθείς....
    Ανώνυμε ρουφιάνε Ρεφλη μπράβο.Πες μας κι άλλα.Διευθυνσεις , τηλεφωνα, καμια αδυναμιούλα, κανα βιτσιο..φτιαξτο λιγο να πουλήσει.
    Εχει σχολή στο πασοκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή