Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ!!

Πρόσφατα η ΕΣΗΕΑ διέγραψε την "σοβαρή" δημοσιοκάφρο Τατιάνα Στεφανίδου Ευαγγελάτου για έμμεση διαφήμιση.




Επίσημη απόφαση της ΕΣΗΕΑ


Περίληψη: Κρίνεται ομόφωναπειθαρχικά ελεγκτέα, η συν. Τατιάνα Στεφανίδου, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά (διαφήμιση), ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του Συμβουλίου. Ποινή: Οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 4 έναντι 1. Το μέλος που μειοψήφησε πρότεινε ποινή προσωρινής διαγραφής 2 ετών.


Μαλιστα η εγκαλουμενη κατά σύστημα και κατ’ εξακολούθηση, επιδεικνύει συμπεριφορά απόλυτης περιφρόνησης προς τον θεσμο, δεν προτεινε μαρτυρες και ουτε εστειλε απολογητικο υπομνημα.

Ε λοιπον δεν το περιμενα πως θα εφτανα να υπερασπιστω τη βασιλισσα του μεσημεριανου trash-tv την γυναικα του "δημοσιογραφου" κ. Νικου Εισαγγελατου κυρια Τατιανα Στεφανιδου.


Εδω εχουμε μια κλασσικη περιπτωση συνδικαλιστικου παρεμβατισμου που αποφασιζει για μας χωρις εμας. Ερχεται δηλαδη η ΕΣΗΕΑ και διαγραφει ενα μελος της με τη λογικη πως δεν υπερασπιζεται τα δικαιωματα των θεατων σε εγκυρη ενημερωση και ανεξαρτητη δημοσιογραφια απο καθε λογης συμφερον.
Η πρωτη ευλογη ερωτηση που ερχεται στο μυαλο ειναι απλη. Ειναι δυνατον αυτο?
Φυσικα και οχι. Απο τη στιγμη που ενας δημοσιογραφος προβαλλει θεματα με αμεση σχεση την ιδια την αγορα ή χρησιμοποιει προιοντα, ρουχα, κοσμηματα εμμεσα διαφημιζει και συστηνει τα προιοντα αυτα στους θεατες ασχετως και εαν η διαφημιση ερχεται στο τελος της εκπομπης στους τιτλους.
Απο τη στιγμη αυτη επαφυεται στους θεατες να εγκρινουν τη διαφημιση ή να την κατακρινουν αλλαζοντας καναλι και καταδικαζοντας τον δημοσιογραφο στην αποτυχια.


Εδω ομως το προβλημα ειναι βαθυτερο. Για ποιο λογο η ΕΣΗΕΑ καλειται να με "προστατεψει" απο αυτη τη διαφημιση? Ειναι κακο δηλαδη να ενημερωθω για προιοντα τα οποια μπορει να θελω να αγορασω? Ειναι κακο π.χ. να δω μια ομορφη παρουσια και να αγορασω ενα παρομοιο ρουχο για την κοπελα μου?

Και ας υποθεσουμε πως αυτο ειναι κακο και πως δεν πρεπει να αγορασω αυτο το ρουχο αλλα καποιο αλλο το οποιο δεν εχει την οικονομικη ικανοτητα να διαφημιστει στην Τατιανα. Ποιος ειναι ο αξιακος παραγοντας που δειχνει ποιος δημοσιογραφος ειναι αξιος και ποιος οχι?

Το μονο αξιοκρατικο κριτηριο δυστηχως που εχουμε ειναι το κοινο του.
Ο ιδιος ο κοσμος φυσικα ειναι ο πρωτος και ο τελευταιος κριτης.

Η τατιανα οσο και εαν μας ενοχλει εχει αποδειξει 10 χρονια τωρα πως εχει την εγκριση του κοσμου να κανει οτι κανει. Με ποιο δικαιωμα λοιπον η ΕΣΗΕΑ παει εναντια στη λαικη θεληση ?

Να υπενθημισω πως η ΕΣΗΕΑ εχει διαγραψει και τον μεγαλυτερο δημοσιογραφο της χωρας τον Παπαδακη που σταθερα κρατα τους περισσοτερους θεατες το πρωι εδω και 20 ολοκληρα χρονια. Να υπενθυμισω επισης πως εχει απολυθει και απο την κρατικη τηλεοραση πριν διορισθει στον ΑΝΤ1.

Τιθεται λοιπον το ερωτημα με ποιο κριτηριο η κρατικη τηλεοραση που υποτιθεται πως ενδιαφερεται για το λαικο συμφερον απολυει τον κατα τεκμηριο εγκυροτερο και πιο αποδεκτο δημοσιογραφο της χωρας, εναν δημοσιογραφο που η πλειοψηφεια του λαου προτιμαει εναντι των αντιστοιχων της κρατικης 20 συναπτα ετη? Με ποιο κριτηριο η ΕΣΗΕΑ παει εναντια στην λαικη βουληση των τηλεθεατων τους οποιους υποτιθεται προστατευει?

Τελος για ποιο ακριβως λογο ενας δημοσιογραφος πρεπει να δινει σημασια στις ορεξεις και αποψεις καποιων συνδικαλιστων καποιου σωματειου? Το σωματειο θα τους δωσει ψωμι ή ο κοσμος?

Εαν π.χ. η τατιανα σοβαρευτει και σταματησει τις λεγομενες "τατιανιες" της και γινει καθωσπρεπει δημοσιογραφος θα εχει το κοινο που εχει σημερα?

Εαν δεν το εχει ποιος θα της εξασφαλισει τα προς το ζην της και της οικογενειας της? Μα φυσικα θα γινει κρατικοδιαιτη "καθωσπρεπει" θολοκουλτουριαρα αριστεριστικη δημοσιογραφος της ΕΡΤ και θα τρωει απο τα λεφτα μου και τα λεφτα ολων.
 Ή απλως θα γινει συνδικαλιστρια και θα τρωει τα λεφτα μας τεμπελιαζοντας ολη μερα.


ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου