Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Λαικη δεξια εναντιον νεοφιλελευθερης δεξιας....




Εδω και πολυ καιρο παρακολουθω τις προσπαθειες καποιων που προσπαθουν να χωρισουν την δεξια ιδεολογια σε νεοφιλελευθερη, λαικη δεξια, νεοφιλελευθερη δεξια και αλλες μπουρδες.
Δημοσιογραφοι τυπου Παπαγεωργιου, εθνικοσοσιαλιστες τυπου χατζαρας, χρυσαυγιτες αλλα και ακομα πολλοι της ΝΔ που ερχονται απο την λεγομενη λαικη δεξια.

Γενικα στην Ελλαδα παρατηρηται το αξιοπεριεργο φαινομενο οι δεξιοι να εχουν μονο ατζεντα στα κοινωνικα θεματα δηλαδη τα εθνικα/θρησκευτικα/καταστολη/ταξη/οικογενεια κτλ. ενω οι αριστεροι να περιοριζονται στα οικονομικα δηλαδη δημοσια παιδεια/υγεια/ασφαλιση/εργασιακα κτλ.

Εχει περασει λοιπον η λογικη πως ο δεξιος ασχολειται με τη στενη λογικη του πατρις/θρησκεια/οικογενεια και τα οικονομικα δεν καθοριζουν την ιδεολογια του μπορει δηλαδη να εχει ακομα και αριστερη σοσιαλιστικη ιδεολογια και να παραμενει δεξιος

Ετσι εχουμε τα γνωστα συμπτωματα μιας νεας δημοκρατιας που ειναι υπερ του κοινωνικου κρατους υπερ του δημοσιου τομεα, με τομεαρχη συνδικαλιστικου (!)

Ακουμε ορους οπως π.χ. λαικη δεξια δηλαδη δεξια με σοσιαλιστικες/αριστερες λογικες
Και πατριωτικη αριστερα δηλαδη αριστερα με δεξια εθνικη ιδεολογια και οχι διεθνιστικη

Προκειται για φρενοβλαβεια και δειγμα ιδεολογικης παρακμης.

Καταρχας ανοιγουμε μια παρενθεση για να δουμε τελικα τι πραγματευονται αυτες οι ιδεολογιες
Οι 2 επικρατουσες ιδεολογιες ανα τον κοσμο η "δεξια" και η "αριστερη" χωριζονται ως εξης

Δεξια = υλικες ελευθεριες, δημοκρατια στις αυλες (ολες οι υπολοιπες)
δυναμη της μειοψηφιας σε θεματα οικονομιας , δυναμη της πλειοψηφειας στα υπολοιπα
Μικρο εως ανυπαρκτο κοινωνικο κρατος - μεγαλο κρατος καταστολης/ στρατος/ εθνος/οικογενεια/ κοινωνια/θρησκεια


Αριστερα = αυλες ελευθεριες, δημοκρατια στα υλικα θεματα
δυναμη της μειοψηφειας σε κοινωνικα θεματα, δηναμη της πλειοψηφειας στα οικονομικα
Μεγαλο κοινωνικο κρατος - μικρο κρατος εναντια σε θρησκεια/στρατο/εθνος/κοινωνια


Παρενθεση -=> ( ανυπαρξια κρατους σε ολα συνιστα την ιδεολογια των φιλελευθερων οπως ειναι η μπακογιαννη δηλαδη χωρισμος κρατους εκκλησιας, μη διεκδικηση στα εθνικα συμφεροντα, ναι στην τουρκια, ναι στους αμερικανους, ναι στους σκοπιανους, μεταναστολαγνεια κτλ

Μεγαλο κρατος και στα οικονομικα και στα κοινωνικα συνιστα περιορισμο και κοινωνικων και οικονομικων ελευθεριων δηλαδη ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ιδεολογια στην οποια προσκειται το ΚΚΕ και η χρυση αυγη που ειναι εναντια ολων των ελευθεριων. Ειτε σταλινικος ειτε εθνικοσοσιαλιστικος ολοκληρωτισμος συνιστα καθολικο ελεγχο των παντων απο την πλειοψηφεια ) τελος παρενθεσης

Το γεγονος λοιπον της γενικοτερης ιδεολογικης αγνοιας για πολλους και διαφορους λογους οδηγει στην τρελα των κομματων.
Φυσικα αυτη η ιδεολογικη φρενοβλαβεια εχει φτασει και στο ΛΑΟΣ με τασεις οπως "κρατικος παρεμβατισμος" ή ακομα και χωρισμους σε "νεοφιλελευθερο λαος του βοριδη-αδωνη" και λαικο-κοινωνικο Λαος των υπολοιπων.

Το γιατι το κομμα δεν εχει εκφρασει ξεκαθαρα τις προθεσεις του ειναι λογικο στην σημερινη πραγματικοτητα. Σε μια χωρα που βασιλευει η ιδεολογικη κηριαρχια του μεγαλου κοινωνικου κρατους προνοιας, σε εναν καθαρα σοβιετοποιημενης ηθικης και ιδεολογιας πληθυσμο δεν μπορεις να απευθυνθεις με ορους ελευθερης οικονομιας και καταργησης του κρατους. Οποιος προσπαθησε (μανος, ανδριανοπουλος) εξαφανιστηκε και κανεις δεν τον πηρε στα σοβαρα.

Εξαλλου ο Καρατζαφερης δεν ειναι χαζος. Ξερει πολυ καλα μετα απο 50 χρονια επιχειρηματικοτητας πως η ελευθερη αγορα ειναι μονοδρομος και ο οποιοσδηποτε κρατικος παρεμβατισμος συνιστα βημα προς την παρακμη και ζημια του κοινωνικου συνολου. Ξερει ομως ασφαλως πως δεν απευθυνεται και στους πιο εξυπνους και μορφωμενους πολιτες. Εδω 6 μηνες προσπαθει να πεισει καθημερινα για την αναγκαιοτητα του μνημονιου και δεν τα καταφερνει και θα μπει στην λογικη του νεοφιλελευθερισμου? Θα τον παρουν με τις πετρες.

Ετσι σαν εξυπνη νυφιτσα που ειναι τι κανει? Σου λεει αφου εχω να αντιμετωπισω ενα συστημα 80% κρατους και 20% ελευθερης αγορας ας προτεινω ενα συστημα 50% 50% και ειμαι οκ. Δεν χρειαζεται να προτεινω το νεοφιλελευθερο μοντελο του 20% κρατους 80% ελευθερης αγορα . Τουλαχιστον οχι ακομα. Σου λεει κατσε να γινουμε κυβερνηση να παμε λιγο την οικονομια δεξιοτερα απο το 80% στο 70% 60% 50% και μετα βλεπουμε.
Ετσι προτεινει ενα σοσιαλιστικο μοντελο "κρατικου παρεμβατισμου" και πιανει και τους νεοφιλελευθερους που βλεπουν μια θετικη εξελιξη απο το 80% κρατος στο 50% και τους λαικους-κοινωνικους σοσιαλιστες που βλεπουν την ελευθερη αγορα και τον καπιταλισμο σαν ο διαολος το λιβανι.

Και φυσικα δεν αδικω και των Αδωνη που σαν πολιτικος και μαλιστα β' Αθηνων αναγκαζεται να "στρογγυλεψει" τον λογο του πηγαινοντας αριστεροτερα προς το κοινωνικο κρατος και την πατριωτικη οικονομικη πολιτικη του κρατικου παρεμβατισμου. Τη δουλεια του κανει, δεν ειναι επιστημονας οικονομολογος για να λεει θεωριες και νομους αλλα εκφραζει στρογγυλεμενες αληθειες κινουμενος παντα με βαση το λαικο αισθημα.

Δεν ειναι ομως μονο ο Αδωνης και ο Καρατζαφερης ή ο καθε πολιτικος που φοβαται να μιλησει για ελευθερη οικονομια. Ποιος πανεπιστημιακος καθηγητης θα τολμησει να αμφισβητησει το ιδιο το κρατος που τον χρηματοδοτει σαν δημοσιο πανεπιστημιο? Ποιος δημοσιογραφος θα τολμησει να αμφισβητησει το ιδιο το κρατος και κατεπεκταση την κυβερνηση που αυριο θα κληθει να συνεργαστει στα πλαισια των διαπλεκομενων συμφεροντων. Ποιος επιχειρηματιας θα τολμησει να μιλησει για ελευθερια οταν εξαρταται απο την κυβερνηση η αδειοδοτηση του ή ακομα η προνομοιακη του θεση σε σχεση με τις αλλες επιχειρησεις του κλαδου. Κανεις επιχειρηματιας δε θα πριονισει το κλαδι που καθεται αλλα θα κοιταξει την αυξηση του κρατικου παρεμβατισμου με βασει το δικο του συμφερον. Την προνομιακη συμπεριφορα της κυβερνησης, τις απευθειας αναθεσεις, τις μιζες, τις διευκολυνσεις. Τελος ποιος εργατης/αγροτης/υπαλληλος θα παει εναντια σε μια κυβερνηση που μπορει πολυ ευκολα να του εξασφαλισει πλουτο "δωρεαν"?



Μιλαμε για πολιτικους που κινουνται σε ενα συγκεκριμενο πλαισιο αρχων και δεν ζουν ουτε στην ελβετια ουτε στην μεκκα του καπιταλισμου την Αμερικη.
Το ερωτημα ομως που τιθεται ειναι για η Ελλαδα κατηντησε να κινηται τοσο κρατικιστικα και τοσο υπερ του κοινωνικου κρατους σε σχεση με αλλες χωρες? Γιατι εχουμε μεινει τοσο πισω σε οικονομικα θεματα που ακομα και σημερα υπακουμε σε μαρξιστικες αρχες 200 χρονων παλιες?



Οι λογοι ειναι πολλοι.


Α) Καταρχας ειμαστε μια χωρα με μεγαλη παραδοση στον κρατισμο. Μια παραδοση που μας κληρονομησε η τεραστια οθωμανικη αυτοκρατορια και συνεχισαν οι μεγαλες δυναμεις μετα την επανασταση. Κουλτουρα που ηταν απαραιτητη σε μια χωρα που οι παμφτωχοι κατοικοι της εμαθαν απο νωρις να απευθυνονται στο κρατος αλλα και σε αλλους για να λυσουν τα προβληματα τους.
Βλεπετε οι Ελληνες δεν ειχαν την τυχη να ξεκινησουν οπως π.χ. οι αμερικανοι απο το 0 σε μια αφιλοξενη χωρα για να φτιαξουν κρατος απο το 0. Ετσι χανοντας απο την αρχη τις ελευθεριες τους δεν ειχαν την πολυτελεια να τις διασφαλισουν οπως προσπαθουν ακομα στην κατα πολυ πιο φιλελευθερη αμερικη


Β) το πρωτο συνταγμα της χωρας (Αστρος) εδωσε για πρωτη φορα στην ιστορια της ανθρωποτητας δικαιωμα ψηφου σε ολους ανεξαρτητα της περιουσιας τους. Ετσι ακομα και οι παφτωχοι απεκτησαν δικαιωμα να αποφασιζουν σε αντιθεση με σοβαρες χωρες της εποχης που δεν μπορουσαν. Ετσι αμεσως χρησιμοποιησαν το δικαιωμα αυτο σαν μεσο δοσοληψιας και ανταλλαγης πλουτου απο το κρατος.


Γ) Γαλλια. Η χωρα που ευθυνεται για την δυσφημηση και παρακμη της Ευρωπης, Η χωρα που δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα σε σχεση ακομα και με τριτοκοσμικες χωρες της Αφρικης, η χωρα που ειναι διασημη για τις στρατιωτικες της νικες *ΝΟΤ* (http://www.albinoblacksheep.com/text/victories.html)
Η πιο κουμμουνιστικη χωρας της Ευρωπης ευθυνεται για την διαπεδαγωγηση ολων των ηγετων της Ελλαδας και την σοσιαλιστικοποιηση τους και της ιδεολογιας τους: Απο τον Ελευθεριο Βενιζελο στον Αντρεα παπανδρεου τον καραμανλη και τον μητσοτακη εως και τους περισσοτερους βουλευετες και υπουργους που κυβερνησαν την Ελλαδα η αποτυχια εγγυται στην παρακμιακη τους κουλτουρα.

Δ) Χουντα, Συμμοριτοπολεμος
Ενω σε ολη την μακραιωνη ιστορια της ανθρωποτητας η ιστορια γραφεται απο τους νικητες η Ελλαδα εχει το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο να γραφεται απο τους ηττημενους. Εδω ισχυει το ιστορικο παραδοξο του " η ρωμη κατεκτησε την ελλαδα με τον στρατο της και η ελλαδα την ρωμη με τον πολιτισμο της"


Ε) Δυναμις
Το βασικοτερο ομως κινητρο αυτου του υπερμετρου κρατισμου ειναι η ιδια η δυναμη που δινει στους πολιτικους. Ποιος πολιτικος θελει να καταργησει τις εξουσιες του και να τις παραδοσει στην ελευθερη αγορα και στον λαο. Ειναι δυνατον να περιμενει κανεις π.χ. απο τον αδωνη να ευχεται να γινει υπουργος παιδειας για να καταργησει την δημοσια παιδεια? Και μετα τι θα κανει εαν ολες τις αποφασεις τις παιρνει ο λαος ιδιωτικα και οχι συλλογικα?




Εδω ομως θελω να σχολιασω τις αποψεις καποιων εδω μεσα περι δαιμονοποιησης του νεοφιλελευθερισμου ως μη πατριωτικης ιδεολογιας.


Καποιοι θεωρουν πως η πληρως ελευθερη (ή αναρχη) αγορα συνιστα αντιπατριωτικη και καταστροφικη πρακτικη. Προφανως αδυνατουν να σκεφτουν πως π.χ. η Αμερικη εγινε η μεγαλυτερη και ισχυροτερη δυναμη της ιστοριας σε 200 μολις χρονια. Αδυνατουν να σκεφτουν πως η εννοια της πατριδας του εθνους και της εθνικης πολιτικης δεν εφαρμοζεται με τοσο ακραιο τροπο πουθενα αλλου περαν της αμερικης
Αδυνατουν επισης να καταλαβουν πως ακομα και η αρχαια Ελλαδα εφηρμοζε ενα συστημα που επετρεπε τεραστιο πλουτο στα χερια καποιων χωρις περιορισμους. Υπηρχε ενας παμπτωχος Σωκρατης αλλα υπηρχε και ενα παμπλουτος Αριστοτελης ή καποιος αλλος μαθητης του που δεν θυμαμαι το ονομα του στανταρ ο Αδωνης θα τον ξερει που εχει τα λεφτα 100 βαρδινογιαννηδων.

Τι ειναι ομως Πατριωτικη πολιτικη?
Ειναι π.χ. πατριωτισμος η φορολογια ανθρακα των ξενων προιοντων με σκοπο να προτιμα ο κοσμος τα φτηνοτερα ελληνικα?
Ειναι πατριωτισμος η αυξηση φορολογιας ωστε να επιδοτηθουν τα ελληνικα προιοντα ωστε να ειναι φτηνοτερα απο τα ξενα?

Απο ποτε ειναι πατριωτισμος να επιβαλλεις στους πολιτες σου να πληρωσουν ακριβοτερα την πατατα βαζοντας τους φορους ή απαγορευοντας το δικαιωμα τους να εξικονομησουν λεφτα αγοραζοντας την ξενη?
Ειναι πατριωτισμος να νοιαζομαστε για τα αιτηματα μερικων συνδικαλιστων αγροτων αλλα δεν ειναι πατριωτισμος να μην νοιαζομαστε για τα οικονομικα των αγοραστων αυτων των προιοντων?


Ειναι πατριωτισμος να επιβαλλουμε σε εναν επιχειρηματια να ξοδευει τεραστια ποσα για φορους ή εργατικη δυναμη οταν μπορει να παει στην διπλανη χωρα για τα μισα?

Ειναι πατριωτισμος να αναγκαζουμε τα καλυτερα μυαλα της χωρας να φευγουν στο εξωτερικο?

Ειναι πατριωτισμος να αναγκαζουμε εναν επιχειρηματια να γραφει την επιχειρηση του στην γυναικα του ή τα παιδια του την περιουσια του για να πληρωνει φορους? (π.χ. καρατζαφερης εχει τα μισα σπιτια στο ονομα της γυναικας του και το καναλι στον ονομα του γιου του)

Ειναι πατριωτισμος να αναγκαζουμε τον πλυθησμο να γινεται ανηθικος/λαμογιο/απατεωνας?

Ειναι πατριωτισμος να επιδοτουμε π.χ. τους καπνοπαραγωγους με τα λεφτα των φορολογουμενων για να τους ξαναφορολογισουμε ωστε να ξεκινησουμε καμπανια απαγορευσης του καπνισματος?

Ειναι πατριωτισμος να ξοδευουμε λεφτα των φορολογουμενων για περιορισμο πυρηνικης και λιγνιτικης ενεργειας και να φτιαχνουμε πρασινη-μπιρμπιλικη αιολικη με αποτελεσμα να αναγκαζουμε το καλοκαιρι τους φορολογουμενους πολιτες να πληρωνουν για να αγοραζουν ρευμα απο την ιταλια ή την τουρκια ?

Ειναι πατριωτισμος να απαγορεψουμε επενδυσεις ως εναντια στο περιβαλλον της πατριδας μας με αποτελεσμα να εχουμε 20% ανεργια και να πρεπει να πληρωνουν οι πολιτες απο την τσεπη τους για να ζουν ολοι αυτοι οι ανεργοι απο το ταμειο ανεργιας?


Ο πατριωτισμος ειναι αυτος ο οποιος συνηθως δινει αξιοκρατικα κινητρα και λεφτα για την αποδοση καποιων δημοσιων λειτουργων για να τους ανταμειψει για την προσφορα του κοινωνικου συνολου.
Ο ιδιος πατριωτισμος δινει συνηθως και στους αχρηστους τεμπεληδες τα ιδια ωφελη για να μην τους αφησει στον πατο της κοινωνιας αφου και αυτοι εχουν "αναγκες" που επιβαλλει το πατριωτικο καθηκον να καλυψουμε.


Π.χ. το κοινωνικο κρατος θα δωσει επιδομα παραγωγικοτητας στον εκπαιδευτικο που δουλευει αλλα ταυτοχρονα θα μεταθεσει και τον ψυχολογικα ιδιορυθμο καθηγητη στο υπουργειο για να παιρνει τσαμπα μισθο με τα εξοδα της πατριδας στην οποια δεν προσφερει


Ο πατριωτισμος της οικονομιας που δεν συμφωνει με τον "αναλγητο" νεοφιλευθερισμο ειναι ο ιδιος πατριωτισμος που οδηγει στο τεραστιο παρεμβατικο κρατος που ελεγχει για τον πολιτη τα παντα
Γραφειοκρατια και αργοπορια, αδυναμια και φοβος "για το καλο της πατριδας" να τολμησει δυσκολες τομες

Το αποτελεσμα ειναι ανεκμεταλευτες πηγες πλουτου στο Αιγαιο οπως το πετρελαιο και το αεριο.
Το μεγαλο κρατος στεκεται εμποδιο αφενως λογω του τεραστιου γραφειοκρατικου τμηματος που καλειται να λυσει το προβλημα
Και απο την αλλη του μεγαλου κρατους που δεν μπορει να αναλαβει την ευθυνη να τα βαλει με την τουρκια για να διευθετησει την κατασταση
Να χαρω πατριωτισμο


Ενα τεραστιο παρεμβατικο κρατος που ελεγχει την παιδεια και την υγεια μας εχοντας καταστρεψει καθε μια απο αυτες.

Μη αξιοποιηση ακινητης περιουσιας. Το κρατος που κατεχει πανω απο 10000 ακινητα που καθονται νοιαζεται και ασχοληται και κανει εξεταστικες επιτροπες για 2-3 ακινητα της εκκλησιας.
Ακινητα που παραμενουν αχρηστα και δεν προσφερουν στην πατριδα τιποτα
Να χαρω πατριωτισμο


Το κρατος μας φυσικα εχει τις καλυτερες προθεσεις
Αλλα και ο δρομος προς την κολαση ειναι στρωμενος με καλες προθεσεις

Εχει λοιπον διαφορα μεταξυ της ιδεολογιας του "κρατικου παρεμβατισμου" και της εφαρμογης της θεωρειας αυτης στην πραγματικοτητα


Ο ελεγχος του κρατους στα εργασιακα φυσικα εχει καλες προθεσεις και ολοι οσοι δουλευουν με αυτον τον σκοπο το ιδιο. Το αποτελεσμα ειναι συνηθως αντι για βελτιωση να πηγαινουν στις τσεπες λιγων κρατικοδιαιτων δημοσιων λειτουργων/υπαλληλων/συνδικαλιστων των 5000 ευρω μηνιαιως


Το αποτελεσμα ειναι αυτος ο κρατισμος, το κοινωνικο κρατος και το κρατος προνοιας να δημιουργει πολιτες εξαρτομενους απο αυτο. Πολιτες που πεφτουν στην παγιδα να γινουν δουλοι του. Πολιτες που συμπεριφερονται σαν παιδια που χρειαζονται τον γονιο να τα παρει απο το χερακι και να τα βοηθησει να ζησουν τη ζωη τους. Αποκτουν την εντυπωση πως μονο το κρατος-πατερας μπορει να τους εξασφαλισει υγεια/παιδεια/ασφαλιση/δουλεια. Αβουλα οντα ανικανα να δημιουργησουν


ενω η ελευθερη αγορα δουλευει με την λογικη πως ο καθενας δουλευει για τον εαυτο του και στην διαδικασια μπορει να βολεψει και το κοινωνικο συμφερον στην περιπτωση του κρατους συμβαινει το αντιθετο

το κρατος δουλευει μονο για το κοινωνικο συμφερον και οχι το ιδιωτικο αλλα καταληγει ενω το κανει να βολευει και ιδιωτικα συμφεροντα

γιατι συμβαινει αυτο?

γιατι το κοινωνικο συμφερον ειναι το αθροισμα πολλων ιδιωτικων συμφεροντων
ετσι στη διαρκεια της διαδικασιας μεσω του συνδικαλισμου και του κομματισμου που ειναι εστιασμενοι σε συγκεκριμενα συμφεροντα συγκεκριμενων κοινωνικων ταξεων και συγκεκριμενων εργατων βοηθουν τα δικα του συμφεροντα με τα εξοδα των υπολοιπων



τι ειναι ουσιαστικα ο συνδικαλισμος?

η βοηθεια καποιων εργαζομενων μιας μειοψηφειας με εξοδα που βαρυνουν τους υπολοιπους που δεν μπλεκουν στα συνδικαλιστικα και χανουν προνομια λογω ελλειψης εκπροσωπησης


ο κρατικος παρεμβατισμος για πατριωτικους λογους εχει 2 αποτελεσματα

στην αρχη αρνηση μη αποδοχη του ανθρωπου που χανει την ελευθερια του απο την παρεμβαση του κρατους

το δευτερο ειναι η λαμογια

να καταφερουμε με διαφθορα να αλλαξουμε την επιβολη και να διατηρησουμε την ελευθερια μας

3000 χρονια το κανουμε και κανενας κρατικος παρεμβατισμος και κανενα κρατος οσο ικανο και να ειναι δεν προκειται να το καταφερει


Δεν εχουμε καταλαβει ακομα πως ο μεγαλος εχθρος μας δεν ειναι ουτε η μερκελ ουτε η ευρωπη ουτε οι κερδοσκοποι ουτε ο καπιταλισμος
Ο μεγαλος μας εχθρος ειναι το κρατος μας. Και δεν ειναι το πρασινο ή το μπλε ή το κοκκινο κρατος.
Αλλα καθε μορφη συγκεντρωτικης οικονομικης εξουσιας στα χερια καθε κρατους καθε κυβερνησης καθε συνδικαλιστη οτι χρωμα ή ιδεολογιας ειναι.



Ειναι κριμα ολοι εμεις οι Ελληνες να κλωτσαμε την τεραστια παραδοση που δημιουργησαν οι αρχαιοι μας προγονοι 3000 πριν δινοντας το παραδειγμα του επιχειρην και της ελευθερης αγορας
Ειναι κριμα να κλωτσαμε την εμπειρια που παρεδωσε ο ανταμ σμιθ της ελευθερης αγορας που οδηγησε στη δημιουργια των μεγαλυτερων υπερδυναμεων της ιστοριας Μεγαλη Βρεττανια και Ηνωμενες Πολιτειες Αμερικης
Ειναι κριμα εχουμε σαν παραδειγμα μια αφελη και αποτυχημενη ιδεολογια κρατισμου που οδηγησε ολοκληρες αυτοκρατοριες και λαους οπως της κινας και της ρωσιας στην φτωχια παρακμη ανελευθερια και καταρευση για να δουν επιτελους φως δεκαετιες αργοτερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου