Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Οι κακιες οι ΜΙΖΕΣ και το εγκλημα της SIEMENS





Και να που μερικες μερες πριν μαθαμε το απιστευτο πως ο πρωην βουλευτης Μαντελης πηρε μιζα χιλιαδων ευρω. Το πολιτικο συστημα φενεται εκπληκτο απο την αποκαλυψη καθως και απο τον κυνισμο του αφου ουτε λιγο ουτε πολυ το ομολογησε και σηκωθηκε και εφυγε σαν κυριος...
Ετσι ξεκιναει σιγα σιγα και ο λαικισμος του εαν και εφοσον θα υπαρξει δικαιοσυνη, ποτε θα ερθουν καποιοι ενωπιον του ελληνικου λαου, δεσμευση περιουσιων, δικαστηρια και αλλα πολλα ωραια. Φυσικα ολα αυτα ακουγονται πολυ ωραια αλλα στην πραξη ολοι ξερουμε πως δεν προκειται να γινουν. Αυτη τη φορα οχι γιατι το πολιτικο συστημα θα κανει τα στραβα ματια και θα αφησει του κλεφτες να ξεφυγουν αλλα γιατι απλουστατα θα εφαρμοσει τον υπερτατο νομο του κρατους δηλαδη το συνταγμα. Και αυτος διασφαλιζει ακριβως αυτο το δικαιωμα των πολιτικων να κλεβουν οσο θελουν αρκει να μην πιαστουν για 4 χρονια. Μετα ολα παραγραφονται και κανεις δεν τους αγγιζει
Για αλλη μια φορα λοιπον θα κληθουμε να καταδικασουμε τα δυο μεγαλα κομματα που κατακλεψαν την χωρα τα τελευταια χρονια καθως και να αναδειξουμε την επιτακτικη αναγκη για ακομη μεγαλυτερο ελεγχο σε αυτα και στην εξουσια

Καπου εδω λοιπον κανεις μπορει να επιχειρησει να αναλυσει ολο αυτο το θεατρο και να βρει καπου την αληθεια στηριζομενος απολυτως στην λογικη.
Ολοι γνωριζουμε πως ζουμε σε ενα συστημα ελευθερης αγορας που ο καθενας εχει δικαιωμα να αναζητει τους στοχους του και τα συμφεροντα του ελευθερα. Τα συμφεροντα αυτα εκφραζονται πολιτικα μεσω της καλπης και της θεσμοθετησης ανθρωπων που εκφραζουν αυτα τα συμφεροντα. Γινεται λοιπον προφανες πως σε ενα ελευθερο συστημα ο εχων και κατεχων εχει ισες δυνατοτητες (αν οχι μεγαλυτερες) να εκφρασει τα συμφεροντα του μεσω της εξουσιας. Γιατι αλλωστε ο μεσος ψηφοφορος να μπορει να ζηταει απο εναν υποψηφιο βουλευτη ρουσφετι και να μην το ζηταει ενας εκπροσωπος πολυεθνικης?
Για ποιο λογο ειναι νομιμη η συμμετοχη του βουλευτη σε ενα γευμα, γιορτη ή μια εκδηλωση σε ενα νομο, χωριο, κοινοτητα για να τον καλοπιασουν και δεν ειναι νομιμο ενα δωρο που κανει καποια επιχειρηση?
Γιατι ειναι νομιμο καποιος βουλευτης κατα συμπτωση οταν γινεται υπουργος να φτιαχνει νοσοκομεια και σχολεια στην περιφερεια του και δεν ειναι νομιμο το να διευκολυνει τους κερδοσκοπικους σκοπους μιας επιχειρησης?

Π.χ. στην κατασταση που ειμαστε τωρα εαν ερχοταν καποιος επενδυτης και μας υποσχοταν ξενοδοχειακες μοναδες δισεκατομμυριων και καποιος βουλευτης τον βοηθουσε να επισπεύσει την τρομακτικη διαδικασια των 10.000 υπογραφων δε θα ηταν καλο για τη χωρα?
Μεγαλο μερος του λαου δε θα εβρισκε δουλεια εκει?
Δε θα ερχοταν συναλλαγμα μεσω του τουρισμου?
Δε θα ηταν λογικο για τον λαο να νομιμοποιησει μια τετοια ενεργεια μεσω της ψηφου?
Αρα λοιπον η μιζα σε μια τετοια περιπτωση μαλλον ελαχιστη σημασια θα ειχε...


Κατι παρομοιο συμβαινει και στην ελλαδα. Ενω υποτιθεται οτι ζουμε σε ενα συστημα ελευθερης οικονομιας και με πολιτικους που πρεπει να εκφραζουν τα συμφεροντα ολων ακομα και των επιχειρηματιων κατα ενα περιεργο τροπο μαζι με τους επιχειρηματιες εχουμε ενοχοποιησει και τους πολιτικους που συνεργαζονται με αυτους.
Η ιδιωτικη χρηματοδοτηση εχει απαγορευτει και μονο το κρατος εχει δικαιωμα να χρηματοδοτει τα κομματα. Γιατι? Γιατι θελουμε να διασφαλισουμε οτι οι πολιτικοι θα υπηρετουν το κοινωνικο συμφερον. Ετσι λοιπον καταργουμε τον φυσικο νομο της ελευθερης αγορας με το ετσι θελω.

Τα αποτελεσματα ομως καθιστουν το νομο ανεφαρμοστο αφου μεσα στο κοινωνικο συμφερον δηλαδη μεσα στην κοινωνια υπαρχουν και οι εταιριες αρα και οι επιχειρηματιες αρα και οι κερδοσκοποι.

Για αλλη μια φορα λοιπον η ελλαδα κρυβει το κεφαλι στην αμμο νομιζοντας πως θα σωθει απο τα προβληματα.

Κανεις ομως δεν τολμα να αναγνωρισει το προφανες. Ζουμε σε ελευθερη οικονομια. Ο καθενας στη δημοκρατια εχει το δικαιωμα να υπερασπιζει τα δικαια του οσο και εαν αυτα ειναι μειοψηφικα ή απαραδεκτα για τους αλλους. Ο καθενας εχει δικαιωμα με οποιο τροπο θελει να υποστηριξει τους εκπροσωπους του. Ακομα και με δωρα ή μιζες ή λεφτα. Γιατι λοιπον να μην ειναι ολα νομιμα, ολα στο φως, ολα ανοιχτα και προσβασιμα σε ολους?
Γιατι να μην μπορει ο οποιοσδηποτε να χορηγει τον οποιονδηποτε?
Γιατι πρεπει να φοβομαστε την δημοκρατια?
Εαν καποιος εχει χορηγιες και μιζες απο επιχειρησεις και δεν αρεσει αυτο στον κοσμο δε θα τον ξαναψηφισει και θα ψηφισει αυτους που δεν παιρνουν δωρα

Γιατι να μην χρησιμοποιησουμε το απολυτως ελευθερο αμερικανικο συστημα που οποιος θελει χρηματιζεται , αναγραφει ολες τις χορηγιες που του δινονται και επαφιεται στον πολιτη η αποφαση...(ασε που θα κερδισει και το κρατος ενα καρο λεφτα απο τη φορολογια)

Γιατι φυσικα η "ψευτοπροοδευτικη" μας ιδεολογια μας εχει καταντησει λαμογια του εαυτου μας. Γιατι φοβομαστε τους ιδιους τους εαυτους μας. Γιατι θεωρουμε πως επειδη δεν φενεται σωστο σωνει και καλα δεν ειναι σωστο.

Αναρωτιεμαι αφου αυτο ειναι τοσο λαθος γιατι τοτε καθε 4 χρονια το νομιμοποιουμε κατα 80%?





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου