Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πυρηνικη ενεργεια...

.


      Με αφορμη το μεγαλο δραμα της Ιαπωνιας ξεκινησε μια τεραστια πολιτικη συζητηση περι οικολογιας πυρηνικων, εναλλακτικης μορφης ενεργειας, συνωμοσιολογιας, λομπυ και λοιπα

   Οι 2 επικρατουσες αποψεις γενικα και αοριστα μπορει κανεις να τις καταταξει σε προ η δεξια και κατα η αριστερα. Αυτο φυσικα δε σημαινει ντε και καλα πως η αριστερα εχει θεσμοθετημενο το μονοπωλειο της οικολογιας αλλα σιγουρα οι εξαιρεσεις ειναι λιγες.

    Το πρωτο πεναλτυ ερχεται ηδη απο τα αποδυτηρια. Σε μια αποιαδηποτε συζητηση ενας δηλωμενος αριστερος εχει ηδη χασει το δικαιωμα του λογου και μονο για ιστορικους λογους. Το μονο ατυχημα στην ιστορια της ανθρωποτητας που χτυπησε κοκκινο δηλαδη 7 στη κλιμακα των ατυχηματων παγκοσμιως ειναι του Τσερνομπιλ το οποιο μαλιστα γιορτασαν οι κουμμουνιστες πριν απο μερικες μερες τα 25 χρονια απο τοτε που δολοφονησαν μερικα εκατ. ανθρωπους στην ανατολικη ευρωπη. Εκει φυσικα ο αντιδραστηρας δεν ηταν ουτε καπιταλιστικος ουτε και ο σκοπος του ηταν η κερδοσκοπια του μεγαλου κεφαλαιου αλλα το καλο για τον λαο. Ηταν μαλιστα τοση η ορεξη των γραφειοκρατων του να βοηθησουν τον λαο που ετοιμαζονταν να χτισουν αλλους 3 και δεν εδιναν σημασια στα προβληματα που ανεκυπταν ουτε υπεκυπταν στο πολιτικο κοστος ενος κρατους που τους ελεγχε γιατι απλουστατα αυτοι ελεγχαν το κρατος.

    Επισης στην ολη διαφωνια πρεπει πριν αρχισει καν η ολη κριτικη των πυρηνικων να λαβει υποψη της κατι βασικο. Κατι το οποιο εξυπνα αποσιωπουν θολωνοντας τα νερα οι περισσοτεροι θολοκουλτουριαραιοι. Το γεγονος πως η μεγαλη καταστροφη στην ιαπωνια δεν οφειλεται στα πυρηνικα αλλα σε ενα σεισμο 9 ριχτερ και στο επακολουθο τσουναμι 20 μετρων. Συνεπως εδω υπαρχει μια βασικη διαφορα με προηγουμενα κουμμουνιστικα ατυχηματα. Δεν συζηταμε για ανθρωπινο ή μηχανικο λαθος. Μιλαμε απλως για συνθηκες περαν του ανθρωπινου και φυσικα φαινομενα. Η τεραστια ασφαλεια που εχουν τα πυρηνικα εργοστασια σημερα που αντεχουν το γεγονος ακομα και σεισμου 9 ριχτερ με επικεντρο τον αντιδραστηρα δεν ακυρωνει το τεραστιο παλλιρειακο κυμα 20 μετρων που ειχαμε να δουμε 400 χρονια.

     Ακομη ενα βασικο στοιχειο οσων αφορα το περιβαλλον πρεπει επιτελους ολοι αυτοι να καταλαβουν πως η πυρηνικη ειναι απο τις ασφαλεστερες και πρασινοτερες μορφες ενεργειας αφου το διοξειδιο του ανθρακα ειναι μηδενικο. Ετσι μπορει μεν μια στις τοσες να γινει ενα ατυχημα και να πεθανουν χιλιαδες αλλα αυτο δεν ειναι χειροτερο απο π.χ. την πτολεμαιδα της ΔΕΗ που επιμονα συνεχιζει ενα συντηριτικο παλαιοκομματικο καθεστως που προκαλει καρκινους εδω και δεκαετιες σε εξισου χιλιαδες κοσμου εκει κοντα. Ζητηματα τα οποια δεν φαινεται να απασχολουν τους καθε λογης ψευτοοικολογους που ζητανε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Ομως η πρασινη ενεργεια ουτε σταθερη ειναι για ηλεκτρικο δικτυο δικτυο ουτε αρκει. Π.χ. φανταστειτε να μην φυσαει και να μην εχει ηλιο τι γινεται. Επισης φανταστειτε πως ενας ανεμομυλος που παραγει τον 1/1000 απο αυτο που χρησιμοποιουμε σπιτι μας θα καταφερει να καλυψει τις αναγκες μας. Ετσι λοιπον προκυπτει το απλουστατο ερωτημα στην ψευτοανθρωπιστικη ψευτοπροοδευτικη ψευτοαριστερα. Πως θα καλυψει τις αναγκες του ο κοσμος. Μια ευκολη αναγκη ειναι να μην καλυψει τις αναγκες του ο κοσμος. Ετσι απλα επειδη το λεει η αριστερα. Οι ΗΠΑ π.χ. καταναλωνει τη μιση ενεργεια που καταναλωνει ο πλανητης και δεν ειναι ουτε το 1/4. Ειναι δικαιο? Κατα την αριστερα ειναι κακο και γιαυτο πρεπει να τιμωρηθουμε καταναλωνοντας λιγοτερα. Δε χρειαζεται πχ καθε μερα να χρησιμοποιουμε αμαξι, πρεπει ολοι να αγορασουμε ηλεκτρικα και γενικα πρεπει να ζουμε μετρημενη ζωη. Δηλαδη παρακμη και υποβαθμιση του τροπου ζωης με το ζορι. 
    
    Φυσικα αυτο δεν προκειται να γινει και αναγκαστικα θα γυρισουμε πισω στις πεπαλαιωμενες μορφες ενεργειας του ανθρακα και του υδρογονανθρακα. Δηλαδη συνεχεια της μολυνσης οπως στην πτολαιμαιδα και συνεχεια της καταναλωσης του πετρελαιου ακομα και εαν τα αποθεματα σιγα σιγα τελειωνουν. Φανταστειτε λοιπον οι κυβερνησεις ανα τον κοσμο να ακουσουν τη θολοκουλτουρα και να περιορισουν την πυρηνικη ενεργεια. Φανταστειτε η αντικατασταση της με πετρελαιο κατα 30-40% να οδηγησει τις τιμες του πετρελαιου να ανεβουν κατα 50% τι εχει να γινει. Σκεφτειτε τι εχει να παθει η Ελλαδα.    

    Ενα ακομα θεμα που προκυπτει ειναι ο λαικισμος περι Χιροσιμας και περιοχης σεισμικης και οτι δηθεν οι Ιαπωνες πρεπει να μισουν την πυρηνικη ενεργεια για ιστορικους και γαιλογικους λογους. Προσπερνωντας το βλακωδες του επιχειρηματος προφανως καποιοι δεν καταλαβαινουν τα συμφεροντα και σκεφτονται με βαση κριτηρια ιστορικα και οχι πρακτικα. Ειναι η ιδια ηλιθιοτητα που θεωρει πως το κυμα λαικης οργης και δικαιου θυμου της φυσης τιμωρισε τους ιαπωνες για τις καποτε φασιστικες αποψεις τους. Ειναι επισης παρομοιο με την βλακωδη εκδικητικοτητα καποιων που ειπαν πως καλως εγινε αυτη η καταστροφη και πως τωρα οι ιαπωνες πληρωνουν για το περλ χαρμπορ.

   Οσον αφορα το γεωλογικο ζητημα ισως καποιοι δεν αντιλαμβανονται πως μια χωρα πρεπει και να ζησει κιολας. Η ιαπωνια δεν εχει ουτε πετρελαιο ουτε ιδιαιτερες πηγες ενεργειας και πρεπει με καποιο τροπο να ικανοποιησει τις τεραστιες αναγκες της. Εκει βλεπετε δεν δανειζονται απο τις αγορες για καθονται σαν κοπριτες (παν καλος) μια ζωη χωρις να παραγουν.

     Εξαλλου οι Ιαπωνες δεν ειναι Ελληνες. Φανταστειτε εαν η ελλαδα ειχε πυρηνικα εργοστασια και ο συνδικαλιστης που τα ελεγχε απειλουσε να κατεβασει τους διακοπτες του συστηματος ψυξης για το καλο του λαου. Επισης φανταστειτε στο ατυχημα που θα συνεβαινε μετα να επρεπε η ελληνικη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. να αναλαβει να λυσει τα προβληματα και να μην προκαλεσει πανικο. Φανταζεστε τα παραθυρα των ελληνικων καναλιων. Φανταστειτε τους αυτοκλητους επιστημονες και εισαγγελεις καμπουρακηδες-αυτιαδες-εισαγγελατους.

   Ενα αλλο ζητημα που προκυπτει ειναι το γεγονος πως μας περιβαλλουν πυρηνικες χωρες. Ατυχηματα  μπορει να συμβουν στην Βουλγαρια και στην τουρκια που σε λιγο θα εχει εργοστασια. Εαν λοιπον ειναι να γινει ο μεγαλος σεισμος και στην περιοχη μας θα μας παρει και εμας η μπαλα. Δεν ειναι βλακωδες λοιπον να φοβομαστε οταν ηδη εχουμε τον κινδυνο? Το κακο ειναι πως τωρα ειμαστε και δαρμενοι και μαλακες γιατι ενω εχουμε και τον κινδυνο αναγκαζομαστε και να αγοραζουμε ενεργεια πανακριβα και απο τις διπλανες μας χωρες ειδικα το καλοκαιρι που οι ενεργειακες αναγκες ειναι μεγαλες.  

   Συνεπως μια διεθνιστικη λογικη κουκουεδιστικου τυπου που θεωρει πως θα ανατρεψουμε ολα τα πυρηνικα εργοστασια σε ολο τον κοσμο και θα σωθουμε ολοι σαν να λεμε να ανατρεψουμε τον παγκοσμιο καπιταλισμο γιατι αλλιως δεν μπορει να εφαρμοστει κουμμουνισμος σε τοπικο επιπεδο ειναι βλακωδης και επιφανειακη.



   

2 σχόλια:

  1. Η εικόνα με το συνδικαλιστή και τους διακόπτες τα λέει όλα. Φαντάζεσαι τους Φωτόπουλους να μπλέκουν τα μούσια τους, τα βρωμόχερά τους και τον τραμπουκισμό τους σε πυρηνική τεχνολογία;
    Αν δεν ξεριζωθεί πρώτα αυτό το καρκίνωμα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε καν, όπως δηλαδή και για ο,τιδήποτε σοβαρό σε αυτήν τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στα Πυρηνικά εργοστάσια. Όχι στους μεσαιωνιστές και τους σαμποταριστές*


    http://oakke.blogspot.com/2011/03/blog-post_3867.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή