Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αλλος ενας θολοκουλτουριαρικος μυθος καταρρεει

Ποσες φορες μας εχει πρηξει η αριστερη θολοκουλτουρα για το αβατο των ανθρωπινων δικαιωματων?

Να τι πιστευουν σε σοβαρες χωρες...


Η πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της ποινής του θανάτου



08/11/2010 | 21:21
 Τελευταία Ενημέρωση 

21:22 08/11/2010










Υπέρ της θανατικής ποινής συνεχίζουν να τάσσονται τα 2/3 των Αμερικανών, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Gallup.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1025 πολιτών, το 64% των ενηλίκων ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της επιβολής της ποινής του θανάτου, ενώ μόλις το 29% τάχθηκε κατά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των υποστηρικτών της ποινής του θανάτου είναι άνδρες (71%) λευκοί (69%) συμπαθούντες τους Ρεπουμπλικάνους (78%) . Στις γυναίκες οι υποστηρίκτριες της ποινής του θανάτου φτάνουν το 58% ενώ το 55% είναι πολίτες έγχρωμοι και το 55% οπαδοί των Δημοκρατικών.

Από τους υποστηρικτές της θανατικής ποινής το 49% εκτιμά ότι η εσχάτη των ποινών δεν εφαρμόζεται αρκετά συχνά, ενώ το 18% πιστεύει ότι εφαρμόζεται δυσανάλογα συχνά. Παράλληλα το 58% θεωρεί ότι εφαρμόζεται με τρόπο δίκαιο και αδέκαστο και το 36% κρίνει ότι καμία φορά εφαρμόζεται ρατσιστικά.

Η έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ένας ακόμα κρατούμενος καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για μια τριπλή δολοφονία που διέπραξε το 2007, στο Κονέκτικατ, μια απόφαση πολύ σπάνια για την περιοχή αυτή, αφού η προηγούμενη εκτέλεση κρατούμενου έγινε εκεί πριν από 35 χρόνια



edit-   επι τι ευκαιρια για ολους τους πιθανους θολοκουλτουριαραιους που διαβασουν το παραπανω ποστ ας εχουν υποψη τους πως οι περισσοτερες θανατικες ποινες εχουν επιβληθει (και επιβαλλονται ακομα) σε αριστερα καθεστωτα.

1 σχόλιο: